Letartóztatásban a bűncselekményeket halmozó tolnai fiatal.

Tucatnyi alkalommal tört be az elmúlt hónapokban

A 18 éves férfi az elmúlt hónapokban legalább tucatnyi alkalommal tört be különböző módon ingatlanokba vagy más módszerekkel lopott értékeket. Az elkövető megverte és meglopta édesanyját is, és még egy autót is elvitt a tulajdonos engedélye nélkül.

FRISS! Autós üldözés Budapesten, az Astoriánál oszlopnak csapódott a rendőrök elől menekülő autós

Az egyik tolnai lakos tett feljelenést

Egy tolnai lakos tett feljelentést 2020. december 15-én ismeretlen tettes ellen, aki a nap folyamán betört házába, ahonnan ékszereket, műszaki cikkeket – többek között hajnyírót – szerszámgépeket és szeszes italokat lopott el.

A rendőrök azonnal nyomozásba kezdtek

A helyszínre érkező rendőrök azonnal adatgyűjtésbe és a nyomok felkutatásába kezdtek. Munkatársaink kutyát is indítottak, az eb járőrtársával együtt az elkövető nyomára vezette munkatársainkat.

Egy 18 éves fiatal az elkövető

Kiderült, hogy a betörést feltehetően az a 18 éves helyi lakos követhette el, aki az elmúlt hónapokban már jól ismert volt a nyomozók előtt. A férfinál tartott kutatás során a rendőrök az ellopott értékek egy részét meg is találták, melyet a sértettnek vissza is adtak.

Tucatnyi eljárás indult ellene

Az elmúlt időszakban a tolnai és a szekszárdi rendőrök legalább tucatnyi büntetőeljárást indítottak a fiatal ellen, aki többek között ököllel ütötte édesanyját, továbbá számos alkalommal meg is lopta őt. A férfi számos tolnai ingatlanba is betört az elmúlt hónapokban, továbbá több település melletti erdőből lopott fát is. Egy alkalommal pedig egy autót is elvitt a tulajdonosa tudta nélkül.

Őrizetbe vették

A szekszárdi nyomozók a 18 éves elkövetőt 2020. december 16-án őrizetbe vették. A férfinak legalább tucatnyi bűncselekmény elkövetése miatt kell felelnie. Kollégáink a vagyonvisszaszerzés érdekében is intézkedést kezdeményeztek.

Ez várhat most rá

A rendőrök előterjesztést tettek az elkövető letartóztatásának indítványozására, őt 2020. december 18-án a Szekszárdi Járásbíróság letartóztatásba helyezte.

Kiemelt kép: Illusztráció