Forrnak az indulatok a szombati, Martfűnél történt halálos baleset kapcsán. A műszaki mentést végző tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók az arra járó autósok felháborító közönyéről számoltak be: sokan nem voltak tekintettel a mentési munkálatokra, kis híján elgázolták azokat, akik segíteni jöttek a bajba jutottakon. A tragédiát a hírek szerint egy 19 éves fiatal okozta, aki áttért a menetiránya szerinti bal oldalra.

Tragédia Martfű közelében

A Kékvillogó.hu is hírt adott arról, hogy halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt szombaton délután a 442-es számú úton, Martfű külterületén.  A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság információi szerint egy Martfű felől közlekedő személyautó eddig tisztázatlan okok miatt áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a vele szemből, Szolnok felől érkező autóval. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy nő életét vesztette

A szemtanúk elmondása szerint az egyik jármű az árokba sodródott, a másik az úttesten állt meg. Mindkét járműben a vezetőn kívül két-két utas is tartózkodott. Többen megsérültek, egy nő pedig életét vesztette. A balesetet okozó járművet egy 19 éves férfi vezette.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Durva dolgok

A balesetnél a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók végezték a műszaki mentést. Az egység tagjai Facebook-posztban írtak arról, milyen körülmények között próbáltak segíteni a bajba jutottakon.

Szlalomozó autósok

„A tűzoltóságunk kiérkezésekor már a helyszínen voltak a társszervek. Nem sokkal előttünk érhettek ki és azonnal, szakszerűen megkezdték a sérültek mentését. A kiérkezésünket lassította a forgalom, ami a mentés megkezdésének ellenére szlalomozva hömpölygött és kerülgették a beavatkozó egységeket a főút közepén” – írta a Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság.

Felháborító közöny

„Mélységesen felháborít az a közöny, amit a helyszínen tapasztaltunk abban a pillanatban. Gyakorlatilag a tűzoltó autó mellett is el akartak hajtani még akkor is, amikor már szinte nem is maradt hely az úton. Határozottan a továbbhaladók elé kellett lépnünk, hogy álljanak már meg, mert még a végén a mentésben résztvevőket is elgázolják!

Mi jár a fejükben?

„Nem tudjuk, hogy ilyenkor ezeknek az embereknek mi jár a fejükben…, de ha az ő hozzátartozóikkal történne ilyen baleset, akkor is ezt csinálnák? Fontosabb a helyszín gyors elhagyása, mint az, hogy a mentők minél gyorsabban és biztonságosabban be tudjanak avatkozni és mihamarabb segítsenek a sérülteken. Fontosabb a hazajutásuk, mint egy élet megmentése? Ez egyszerűen elfogadhatatlan!” – zárul a bejegyzés.

Nehéz körülmények között indult a mentés

Fotó: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

Nem várt akadályokkal szembesültek

Fotó: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság

Fotók is készültek

Természetesen a kommentelőknél is kiverték a biztosítékot a történtek. Egyikük arról írt, hogy nem szabad egy 19 éves, tapasztalatlan fiatalnak nagy teljesítményű autót adni, mert könnyen megtörténhet a baj. Egy másik hozzászólásból pedig kiderült: az a legszörnyűbb, hogy volt olyan autós, aki a halálos baleset helyszínén – segítségnyújtás helyett – fotókat készített… A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: Tiszaföldvári Önkormányzati Tűzoltó Parancsnokság