Szerdán este a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány riasztást kapott a Szurkolók az Állatokért Alapítványtól, miszerint a 18. kerületben egy autóstelepen borzasztó állapotban van egy németjuhász.

Már nem élt

Az alapítvány önkéntesei azonnal a helyszínre siettek, de csak azt tudták megállapítani, hogy a kutya már nem él. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sokkoló volt a látvány

„Sokkoló látvány tárult a szemünk elé. Egy 15 kilónál nem több németjuhász lógott ki egy lukból. Már nem élt. Bordái kiálltak, szörnyű állapotban volt” – mondta Moravetz Mihály, a németjuhász fajtamentők munkatársa.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Éhen halt

„Véleményem szerint éhen halt szerencsétlen állat. Úgy vélem, már két-három napja elpusztult” – tette hozzá a Blikk tudósításában.

Chipet találtak a tetemben

Közben a tetemben chipet találtak. A rendőrség is kivonult, a tetemet pedig boncolásra elszállították. Ennek az eredményeként teszi majd meg mind a két állatvédő alapítvány állatkínzás miatt a feljelentést.

Képzett őrkutya volt

A chip alapján kiderült, hogy a Lessy nevű németjuhász január 1-jén volt hároméves. Egy kutyák képzésével foglalkozó cég szerepel tulajdonosként, így minden bizonnyal egy képzett őrkutya volt. A kutyán még egy szép, rózsaszín nyakörv is volt.

Több millió forintot érhetett

„Egy jól képzett kutya értéke pedig több millió forint is lehet, így végképp érthetetlenül állunk az események előtt. Ami viszont teljesen megdöbbentő, az az emberi közöny, hiszen akik bejártak a telepre, azoknak látniuk kellett a szemük előtt szó szerint elfogyó kutyát” – mondta a Blikknek a Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány elnöke, Kovács Violetta.

Borzasztó, érthetetlen

„Hetekig szenvedhetett, mire kínhalállal kimúlt. Ez pedig olyan jelzés a társadalmunk erkölcsi állapotáról, ami minden jóérzésű embert elborzaszt” – tette hozzá a szomorú tanulságot.

Íme, a videó a helyszínről

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fnemetjuhaszmentes%2Fvideos%2F1302808510285300%2F&show_text=0&width=267

Az emberi közöny

Az Alapítvány Facebook-oldalán külön kiemelik, hogy a szomorú eset a főváros közepén történt, egy olyan telepen, ahol autókat tárolnak, tehát rengetegen megfordulnak nap mint nap. Érthetetlen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív.