Halálos lakástűz volt Csepelen szombat este. A XXI. kerületben, a Popieluszko utcában gyulladt ki egy ötlakásos sorház egyik lakása.

Egy ember meghalt

A huszonöt négyzetméteres, szobakonyhás lakás szinte egészen égett, a tűzoltók néhány perc alatt megfékezték a lángokat. Oltás közben találtak rá egy holttestre.

Kellett a tűzoltók gyorsasága

A tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a lángok nem terjedtek át a sorház többi lakására – közölte a katasztrófavédelem szóvivője. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tűz a 14. kerületben is

Kigyulladt egy 30 négyzetméteres bódé Budapest XIV. kerületében, a Rákospalotai körvasút sor közelében. A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik hamar eloltották a lángokat.

A Lehel utcában

Bútorok égtek mintegy két négyzetméteren egy társasház pincéjében Budapest XIII. kerületében, a Lehel utcában. A fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet.

Jelzett az érzékelő

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a soltvadkerti önkormányzati tűzoltókat Soltvadkertre, egy Dobó István utcai lakóházhoz. Az egység méréseket végzett, és kimutatta a mérgező gázt az ingatlan levegőjében.

Életveszélyben

Ketten rosszul lettek egy háromgenerációs családi ház egyik lakásában, a pécsi Csobolyó dűlőn. A városi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt minden lakó elhagyta a házat. A tűzoltók mérései a lépcsőház aljában található kazán mellett, illetve az emeleti és a tetőtéri lakásokban is kimutatták a szén-monoxid jelenlétét. A mentők a két rosszul lett lakót kivizsgálásra kórházba szállítják.

Kazán gyulladt ki Ajkán

Kigyulladt egy családi ház kazánháza Ajkán, a Bajcsy-Zsilinszky utcában. A tűzoltók három vízsugárral előbb megakadályozták a tűz továbbterjedését, majd eloltották a lángokat.

Felrobbanhattak volna a palackok

Teljesen leégett egy 50 négyzetméteres, téglaépítésű, cserépfedésű lakóépület Tapolcán, a Batsányi János utcában. A tűzoltók a munkálatok közben hat gázpalackot hoztak ki az épületből. A tűz nem terjedt át a szomszédos ingatlanokra, a ház azonban lakhatatlanná vált, lakója hozzátartozóknál kap elhelyezést.

Címlapkép: Google Maps, a katasztrófavédelem jelölése alapján itt történhetett a baj.