Befejezte a rendőrség a nyomozást annak a 37 éves nőnek az ügyét, aki a gyanú szerint hosszú ideig egy magyar zenekar dalszövegírójának adta ki magát és erre hivatkozva csalt ki 11 millió forintot.

Naiv pénzügyi tanácsadó

A csemői pénzügyi tanácsadót vert át egy nő, akitől összesen 11 millió forintot csalt ki. A férfi 2020 decemberében tett feljelentést a rendőrségen.

Dalszövegíró

Az interneten keresztül ismerte meg a nőt, akit nem ismert korábbról. A nő egy zenekar dalszövegírójának adta ki magát, és erre hivatkozva megkérte a férfit, hogy készítsen a bandának promóciós anyagot. Szóban 9 milliót ígért a munkáért.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szóban???

A két fél – még mindig szóban – arról állapodott meg, hogy egy filmterv megvalósítása után annak költségvetéséből részesül majd a tanácsadó.

Hónapokig hitegette áldozatát

A nő többször kért további előlegeket, kölcsönöket a férfitól azt állítva, a film előkészületei miatt kell neki az összeg. Még betegségét kezelendő költségekre is kért pénzt. Ilyenkor azt mondta, hogy „a film elkészítése sínen van”. Végül is az abonyi nő 11,25 millió forinttal károsította meg a férfit.

Tavaly gyanúsították meg

A ceglédi rendőrök a feljelentés után nyomoztak, majd 2021. május 25-én jelentős kárt okozó csalás bűntettével meggyanúsították az abonyi nőt.

Inkább ő adott kölcsön

A nyomozás során a 37 éves nő mindent tagadott. Szerinte ő is adott kölcsön 4 milliót a férfinek és csak ezt kérte vissza. Ezért csak 3 milliós tartozást ismert el.

A rendőröknek is félre akarta vezetni

A vallomásával a nyomozókat is megpróbálta megvezetni. Például azt állította, hogy meghalt családtagjától örökölt. A nyomozók azonban kiderítették, hogy a csaláson kívül kizárólag állami, családtámogatási ellátásból élt.

Az ügyészségen a sor

A Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a 37 éves nővel szemben folytatott eljárást befejezte, az iratokat átadta az ügyészségnek.

Fotónk illusztráció