Szombat délután Zuglóban majdnem megismétlődött a József körúti tragikus baleset, amikor egy nagy sebességgel száguldó autó a villamos megállójába csapódva halalra gázolt egy fiatal lányt.

Fiatal vezette a BMW-t

A képeken látható BMW 320 ci a Fogarasi úton haladt a Kerepesi út felől, majd a Nagy Lajos király úti jelzőlámpás kereszteződésben a gépkocsi fiatal vezetője szabad jelzése mellett balra, a Bosnyák tér irányába szeretett volna kanyarodni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elvesztette az uralmat

Meg is kezdte a kanyarodási manővert, ám közben ismeretlen okból (ami lehetett akár egy nagyobb gázfröccs) elvesztette uralmát a hátsókerék-meghajtású autója felett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Átszakította a korlátot

A BMW hátulja megcsúszott, a sofőr emiatt jobbra rántotta a kormányt, nehogy frontálisan ütközzön. Azonban a mozdulat hatására az autó a 3-as és 62-es villamos megállójának korlátját átszakította, majd tovább sodródva a fedett utasváró portálablakait kidöntve, a megállóban állt meg.

Helyszíni fotó

Senki nem sérült meg

Nagy szerencse, hogy a megálló azon részén, abban a pillanatban nem tartózkodott senki, mert ellenkező esetben a baleset akár tragédiába is torkollhatott volna. A baleset során a BMW vezetője nem sérült meg, saját erőből ki tudott szállni a roncsból, utasa pedig nem volt.

Csörlővel húzták félre a roncsot

A balesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották, az egység előbb áramtalanította a gépkocsit, majd a helyszínelés végeztével, csörlő segítségével félrehúzta a BMW-t a megállóból.

Helyszíni fotó

Döbbenetes látvány

Csak a roncsok és egy halom üvegszilánk – ezt hagyta maga mögött az a Volkswagen, amely idén februárban, az éjszakai órákban letarolt egy villamosmegállót a József körúton, a Harminckettesek terénél.

Nem lehetett rajta segíteni

A jármű a Corvin-negyed felől érkezett, s eddig ismeretlen okokból letért az útról, majd a megállóba vágódott – ahol éppen egy 23 éves nő állt. Azonnal életét veszítette, akkora erejű volt a becsapódás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK