Egy kispesti autószervíz szerelője vette észre, hogy műhelyük udvaráról eltűnt egy Jaguár. A gépkocsiról azonnal bejelentést tett. Dunaharasztiban lett meg az autó.

Szőrén szálán eltűnt

Egy autószerelő tett bejelentést a XIX. kerületi Rendőrkapitányságon arról, hogy javításra vitték hozzájuk egy autót, de amikor hozzákezdett volna, akkor azt nem találta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Jött egy tréler

A luxusgépkocsit egy héttel korábban vitték ki tréleren arról a telephelyről, ahol a szerviz is működik – állapították meg a rendőrök.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rafinált akart lenni

A kamerafelvételek alapján a rendőrök a német rendszámú trélert nyomozták le. Kiderült, hogy a teherautót az elkövető egy kölcsönző cégtől bérelte, majd a tréler eredeti magyar rendszámát lecserélte.

A szálak Taksonyba vezettek

A nyomozók azonosították a 26 éves dunavarsányi T. Miklóst, és jutottak el egy nap nyomozás után arra a taksonyi telephelyre, melyet a gyanú szerint a férfi a lopott autó tárolására is használt.

Rajtaütés

A kispesti rendőrök éjjel rajtaütöttek a telephelyen, elfogták a lopással gyanúsítható T. Miklóst, és megtalálták az ellopott Jaguárt is, melyet az autószerelő képesítéssel rendelkező férfi addigra darabokra szedett és kiköszörülte az alvázszámát is.

Egy Volkswagen is képbe kerül   

A 26 éves férfi november 22-én éjszaka először egy Volkswagent vitt ki trélerrel a telephelyről, majd nemsokkal később visszament, levágta a szervizudvar lakatját, betört a műhelybe, és ellopta a kamerafelvételeket tároló egységeket is. Ezután az udvarról elvitte a Jaguárt is.

Azt mások keresték

A Volkswagent is keresték már, igaz abban az ügyben a szigetszentmiklósi rendőrök folytattak nyomozást. A budapesti nyomozók tehát felvették a kapcsolatot a Pest megyei kollégáikkal, és a két rendőrkapitányság együttműködésének eredményeként a szigetszentmiklósi nyomozók rövid időn belül megtalálták az autót egy másik taksonyi telephelyen. 

Lopás

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói T. Miklóst lopás bűntett és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Nem engedték el

A férfi nem tett vallomást, a nyomozók őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2021. december 3-án elrendelt.

Így találják meg a Jaguárt a rendőrök