Az elhullajtott vécépapír-darabok vezették el a fővárosi rendőröket annak a férfinak a lakásáig, aki a gyanú szerint egy XXI. kerületi óvodából egymillió forint értékben lopott el háztartási eszközöket és festéket.

Egymilliós bűncselekmény

Egy 24 éves férfi november 20-án éjszaka betört egy csepeli óvoda raktárába, ahol körülbelül egymillió forint értékű háztartási eszközöket (mosószert, papírzsebkendőt, WC papírt, törlőkendőt, fertőtlenítő kendőt) és festéket talált.

Visszament

A tárolóból ellopott értékeket bevásárlókocsival tolta haza, de mivel nem végzett a pakolással, másnap este is visszament. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

A Kékvillogó.hu Magyarország 11. legolvasottabb hírportálja volt a hivatalos mérések szerint. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az ágyneműtartóban és a padláson

A csepeli rendőröket a betörésről november 22-én reggel értesítették, akik a papírdarabkákat követve jutottak el egy közeli lakáshoz, ahol a feltételezett elkövető mellett megtalálták az óvodából ellopott árut is megtalálták.

Sok a cucc

A budapesti férfi a kihallgatásán a bűncselekmény elkövetését elismerte. “Láttam, hogy sok a cucc, ezért elmentem a kuka tárolókhoz, mert ott láttam egy bevásárló kocsit, majd azzal visszamentem az óvodához” – mondta.

Lepihent

Arról is beszélt, hogy a betörés után lefeküdt aludni, „de pár óra múlva már jöttek is a rendőrök”.   

Őrizetben marad

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a férfit lopás bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként, őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte letartóztatását.