Döbbenetes jelenetek zajlottak Budapesten, a 8. kerületben, egy állatorvosi rendelőben. Az eset főszereplői az állatorvos, az asszisztensnője, egy gazdi és az Yorkshire terrier kutyája, aki a Turbó névre hallgat.

Szürreális eset

A kissé szürreális esetre minden résztvevő másként emlékszik, annyi biztos, hogy a legrosszabbul a kutyus, Turbó járt, aki kitört tejfoggal távozott a rendelőből. A fogvesztést aztán veszekedés, majd verekedés és rengeteg szitkozódás előzte meg. A történtekre mindenki teljesen másként emlékszik, egyben egyeznek meg a felek: a hét hónapos yorki oltásra érkezett a rendelőbe, számolt be róla a Blikk.

A kutyus gazdája így emlékszik

A lapnak a kutyus gazdija, Béla mesélte el a saját szemszögéből a története, mint mondja, az előre egyeztetett időponthoz képest 50 percet késett, s bár tudta, hogy hibát követett el, mégis bízott benne, hogy Turbó megkaphatja majd az oltását, ha ő sűrű elnézések közepette bocsánatot kér. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el      

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kizavarta

A várakozással szemben azonban a doktor közölte a gazdival, már nem oltja be a kutyust, majd kizavarta Bélát a rendelőből. “Na, akkor már én sem hagytam magam, mi az, hogy oltás nélkül csak úgy kitesz. Kértem a panaszkönyvet, de állítólag az nincs a rendelőben” – mesélte felháborodva Béla a portálnak, majd azt is elmondta, hogy dühében a földre lökte a pénztárgépet.

Elszabadult a pokol

A pokol ezt követően szabadult el, az orvos ugyanis bezárta a rendelő ajtaját, hogy a gazdi ne tudjon kimenni. “Egymásnak feszültünk, ütés nem volt, csak megfogtuk egymás grabancát. Erre az asszisztensnő nekem jött és többször is erősen megütött. Közben szegény Turbó leesett és kitört a tejfoga” – mondta a lapnak Béla.

Jöttek a rendőrök

A vitának végül a rendőrség vetett véget, Bélát megbilincselték és elvezették a rendelőből. Ezután az őrsről a Baleseti Intézetbe vitték a rendőrök, ahol a sebeit több öltéssel összevarrták, melyet az asszisztensnő okozott neki, a sérülésekről pedig látlelet is készült.

Az állatorvos másként emlékszik

A portál az érintett állatorvost is megkereste, aki nyilvánvalóan egészen másként emlékszik a történtekre, elmondása szerint Béla egy óra késéssel érkezett meg és bocsánatot sem kért. “Hiába mondtuk neki, hogy legalább telefonon jelezze, ha nem ér ide időben, ő flegma stílusban közölte, a jövőben sem fogja ezt percre pontosan kiszámolni. „Pedig nálunk ez a rendszer, így másnak kell várakoznia ön miatt”, válaszoltam neki, mire azt mondta, hogy akkor máshova viszi a kutyáját. Erre én: “Csak nyugodtan”. Ezután a panaszkönyvet kérte, ami egy rendelőben sincs, nem is írja elő jogszabály, a gazdák a kamarához fordulhatnak, ha szakmai panaszuk van. Na itt valami elszakadt nála és a földre dobta a pénztárgépet” – mondta el a Blikknek Dr. Nádasdi Péter.

Az asszisztens avatkozott közbe

Az állatorvos emlékei szerint pedig itt még nem állt meg, ugyanis ütötte ott, ahol csak érte, ennek következtében az orvosnak a szája is felszakadt és egyéb könnyű sérüléseket szerzett. Az orvos ezek után a falhoz nyomta a férfit, hogy valahogy megfékezze, de mivel erősen hadonászott, az asszisztensnőnek kellett közbeavatkoznia.

A kutyát a gazdi dobta le

“A kutyát a gazda dobta le a földre, mi biztos nem bántottuk, többszöri felszólításra sem volt hajlandó letenni a kezéből a 2 kg-os állatot. Az is tény, hogy a férfi arca megsérült, ömlött belőle a vér. Nem tudom pontosan hogyan szerezte a sérüléseit. Végül jöttek a rendőrök és mivel még akkor is minősíthetetlenül viselkedett és agresszív volt velük, illetve életveszélyesen fenyegette a kollégákat és engem, bilincsben elvitték” – részletezte a történteket az orvos.

Megszólalt a gazdi ügyvédje

A rendőrség az eset kapcsán garázdasággal, könnyű testi sértéssel és zaklatással gyanúsítja a kutyus gazdáját, P. Bélát. A férfi ügyvédje, Dr. Lichy József szerint az esetnek több vetülete is van, mint mondta a pénztárgép megrongálást elismerik, a bántalmazást azonban nem. “Azt gondolom, hogy az orvos és asszisztense sem kellőképpen reagált a történtekre” – mondta a jogász. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels