Az eredeti tervek szerint vasárnap helikopterről kutatták volna át azt a területet, ahol utoljára látták a magyar hegymászót.

Az időjárás közbeszólt

A kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem tudott felszállni az a helikopter, amelyik Suhajda Szilárd után kutatott volna vasárnap. Abban már senki sem reménykedik, hogy élve találják meg a sportembert. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtalálták a sátrát

A négyes táborban találtak rá Suhajda Szilárd sátrára. Lehozták a benne talált sisakokat és kesztyűket. A kutatásban résztvevő serpák egyike azt mondta, a hegymászó bizonyos, hogy elhunyt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kommentháború alakult ki

A hegymászó tragédiájáról szóló cikkek alatt záporoznak a különféle kommentek az egyes platformokon. Mindenkinek megvan a maga véleménye, vannak, akik hősként ünneplik az új rekordot felállító magyar hegymászót. Mások viszont nem értik, miért kockáztatta az életét.

Hírességek is megszólaltak

Torres Dani a közösségi oldalán vette védelmébe Suhajda Szilárdot. Az énekes hegymászó család sarja elvárná, hogy emberséget mutassanak azok, akik a „Minek ment oda?!” meg a „Felelőtlen, mert kisgyereke van!” és az „Úgy kellett neki, ő kereste a bajt!” féle kommenteket írták. Szerinte jobb volna, ha a hozzá nem értők inkább csendben maradtak volna.

Gyertyagyújtással búcsúzott tőle iskolája

Suhajda Szilárd a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium diákja volt. Iskolája 2023. május 28-án 20:00-tól gyertyagyújtást szervezett. Így kívántak tisztelegni a sportember előtt.

Az iskola posztja

Ezt mondta, aki utoljára látta

Ahogyan korábban megírtuk, Elia Saikaly hegymászó és dokumentumfilmes láthatta utoljára élve Suhajda Szilárdot. „Csak egy magányos alak volt a tájban” – mondta. Elmondása szerint rendkívül lassan mozgott a Balcony alatt, amely egy pihenőhely 8400 méteres magasságban.

Ezek is érdekelhetnek!

A csúcs felé tartott

Elia Saikaly megpróbált kommunikálni vele, ám a magyar hegymászó nem válaszolt. Nagyon lassan, de elszántan ment a csúcs irányába. Egy nepáli hegyivezetőkből összeállított keresőcsapat hosszú órákon keresztül kutatot utána a Hillary-lépcső területén, ahol utoljára életben látták, de nem jártak sikerrel.

Befejezték a földi keresést

Miután a serpák a 8750 méteres magasság és 8848 méteres csúcs között többször is fel-alá másztak, de nem találtak meg a magyar hegymászó nyomát, így befejezték a keresést. Sajnos nem maradt rá esély, hogy életben megtalálják Suhajda Szilárdot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Suhajda Szilárd – Forrás: Facebook