Hihetetlen kíméletlenséggel rontottak be, majd kezdték vallatni a nyugdíjast, hogy árulja el, merre tartja a pénzét. Több százezer forintot vittek el tőle, amit villámgyorsan elvertek.

Döbbenetes gátlástalanság

Megvertek és kiraboltak egy 88 éves, egyedül élő beteg idős asszonyt Mezőtúron – hangzott el a TV2 Tények című műsorában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Többen hatoltak be

Hárman törték rá az ajtót, amit puszta kézzel kiszakítottak a helyéből. A nő nem mondta el hol tartja megtakarítását, ezért a betörők kis híján halálra verték, végül csaknem félmillió forintot vittek el tőle, amit fél nap alatt elvertek. A bíróság letartóztatta az elvetemült bűnözőket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem akarta elárulni

A betörők a kerítésen másztak át, a 24 éves elkövető volt az, aki feltépte az ajtót. A zajra felriadó idős nőt faggatni kezdték, a 88 éves asszony nem árulta el, hogy hova dugta a nyugdíját, ezért a támadói megverték. Hiába kínozták, nem mondott semmit sem.

Ez volt a zsákmányuk

Ketten feldúlták a lakást érték után kutatva, melynek során egy műanyag dobozban megtalálták a nő 55 ezer forint összegű havi nyugdíját, valamint egy befőttes üvegben további 260 ezer forint készpénzét. Az elkövetők ezen túlmenően magukkal vitték a sértett televízióját, centrifugáját és három darab gázpalackját is.

Már otthon lábadozik

Az idős asszony unokáját a szomszéd értesítette a brutális rablótámadásról. „Azonnal autóba ültem, aztán elindultam Németországból haza. Most jelen pillanatban itt vagyok, a mamát elhoztuk a kórházból, most itthon van, lábadozik egyelőre.”

Unokája sem tudja, mennyire súlyosak nagymamája sérülései

Utóbbit már a nő unokája nyilatkozta a csatornának. A három férfi a fején ütötte az asszonyt, akinek sérülései vannak az arcán és a kezén is. Igazából azt nem tudom megmondani, hogy mennyire verhették meg – tette hozzá.

Akár tíz évet is ülhetnek

A rendőrök percek alatt elfogtak egy 24 és egy 22 éves férfit, valamint egyikük 21 éves feleségét, azonban mire kattant a bilincs a kezükön, a rablók a csaknem félmillió forintot már elköltötték. A bíróság letartóztatta a munkanélküli rokonokat, csoportos rablásért akár 10 évet is kaphatnak

Volt, akinek nem kegyelmeztek

Az idős asszonynak még így is nagy szerencséje, hogy életben maradt. A múlt hónapban, Jánoshalmán egy rabló megölte idős áldozatát, amikor rajtakapta, hogy betört hozzá. Mint korábban mi is hírt adtunk róla, a fiatal férfi egy színes tévével távozott a helyszínről.

A kapu, ami nyitva volt

A feltételezett elkövető egy júniusi este tört be az egyedül élő nőhöz, akit aztán vasárnap reggel vérbe fagyva találtak meg. A szomszédoknak az tűnt fel, hogy nyitva volt az asszony kapuja, holott az rendszerint zárva van. Ezt követően bukkantak rá a holttestre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez pedig a mezőtúri esetről készült összeállítás

(Kiemelt képünk saját illusztráció.)