Gázolt a Napfény Intercity Pest megyében! A fővárosba tartó vonat Cegléd és Nyársapát között ütött el egy embert. A helyszínelés ideje alatt szünetelt a forgalom ezen a szakaszon.

Gázolás Pest megyében

A Szegedről a Nyugati pályaudvarra tartó, Kecskemétről 8:56-kor továbbindult Napfény InterCity (IC 717) elgázolt egy embert Cegléd és Nyársapát között. A helyszínelés ideje alatt szünetelt a forgalom ezen a szakaszon. A vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kimaradt az egyik Napfény Intercity

A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon 20-30, esetenként 30-60 perccel hosszabb eljutási időkre, rövidebb útvonalon közlekedő járatokra kell számítani. A Nyugatiból Szegedre 10:53-kor induló Napfény InterCity (IC 704) nem közlekedik – írta a Mávinform.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Gázolás Almásfüzitő és tata között

Nemrég adtunk hírt arról, hogy gázolt a Sopronból Tatabányára közlekedő Tűztorony InterCity Almásfüzitő és Tata között. A helyszínelés végéig a két állomás között csak egy vágányon jártak a vonatok, ezért 15-30 perccel hosszabb volt a menetidő a győri vonalon.

Egy fiatal férfi az áldozat

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata később azt közölte: az elgázolt fiatal férfi a helyszínen életét vesztette. A Katasztrófavédelem honlapján azt írták: a vonaton mintegy százan utaztak, nekik a tatabányai és komáromi hivatásos tűzoltók segítettek a mentesítő járatra átszállni.

Jelentős késések

A helyszínelést 23:30-ra fejezték be, így ismét két vágányon haladnak a vonatok ezen a szakaszon.  A Keleti pályaudvarról Győrbe 21:40-kor indult G10-es vonat 55-60 perces késéssel közlekedett, a Tatabányáról 20 órakor Sopronba indult Magnet Bank InterCity pedig 75-80 perccel ért később célba a tervezettnél – írta a Mávinform.

Baleset szombat hajnalban is

A szombat sem indult jól: a Gyékényesről Dombóvárra tartó, Kaposvárról 5:21-kor továbbindult vonat elütött egy szarvast Kaposszentjakab közelében, a szerelvénye meghibásodott, ezért a vonat visszatér Kaposvárra és nem közlekedik tovább. Az utasai a Kaposvárról 6:07-kor továbbinduló Somogy InterCity-vel utazhattak Dombóvárig. Az IC megállt Nagyberki megállóhelyen és Dombóvár alsón is.

Métereket repült

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy sokkoló gázolásról tett közzé videót a MÁV: métereket repült a figyelmetlen gyalogos Óbudán. A videón látható, ahogy egy vonat az egyik óbudai állomáson elüt egy nőt, akinek hatalmas szerencséje volt, hogy túlélte a balesetet.

Nem volt elég körültekintő

A MÁV által megosztott videón az látható, ahogy a nő – miközben feltehetően azt a vonatot kereste, amivel utazni akart – nem volt elég körültekintő. Először átkelt egy vasúti sínen, majd láthatóan meggondolta magát, visszafordult, ám nem vette észre, hogy éppen egy vonat érkezik, ami hatalmas sebességgel oldalról el is találta. A felvételen látható eset Óbudán történt, az érintett nő az esés következtében zúzódásos sérüléseket szenvedett. 

Mindig nézz körül!

„Ő túlélte… szerencséje volt… Amint a motorvonat vezetője meglátta a gyalogost, azonnal gyorsfékezni kezdett és hangjelzést adott. Mindig nézz körül! A vasút veszélyes üzem, közlekedj körültekintően! Érj haza biztonságban!” – írta a sokkoló képsorok mellé a MÁV. A fiatal nő zenét hallgatott, így nagy valószínűséggel nem hallotta a vonat hangjelzését. Egy biztos: ez a második születésnapja volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció