Akciófilmbe illő jelenetek játszódtak le a napokban Bács-Kiskun vármegyében, ahol a rendőrök vettek üldözőbe egy testvérpárt.

Meg akarták állítani

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság Forgalomellenőrző Alosztály járőrei március 14-én délután az 5-ös számú főúton egy személyautót akartak megállítani, ami Kecskemét irányába haladt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Életveszélyes manőverek

A sofőr a rendőrök többszöri jelzésének ellenére nem állt meg.  Az autós több életveszélyes manővert is bevetett, hogy meglépjen a rendőrök elől.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megfordult a négysávos úton

A vakmerő autós egyszer meg is fordult a négysávos főúton a záróvonalon keresztül, majd nagy sebességgel Lajosmizse felé vette az irányt.

Végül megállították

Hiába volt azonban minden igyekezete, végül megállították a településen az egyenruhások és intézkedtek a vezetővel, valamint utasával szemben.

Helyet cseréltek menekülés közben

Kiderült ugyanis, hogy menekülés közben a sofőr helyet cserélt a mellette ülővel – írta meg a bpiautosok.com.

Egy testvérpár ült a kocsiban

A járműben egyébként egy testvérpár utazott, akiket eltiltottak a járművezetéstől, a páros idősebb tagjának soha nem volt jogosítványa és ittas is volt. Ő feltehetőleg úgy gondolta, hogy így csak öccsét vonják felelősségre, és megúszhatja az ittas vezetést.

Íme, a hajmeresztő jelenetsor

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Előállították őket

Végül a duó mindkét tagját előállították a Kecskeméti Rendőrkapitányságra és őrizetbe vették a rendőrök. A 36 éves és 30 éves kecskeméti férfit kihallgatták járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt, a korosabbat ittas vezetés miatt is felelősségre vonják.

Vizsgálják az esetet

Az egyenruhások vizsgálják, hogy elkövetettek-e más bűncselekményt is az eset során. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Forrás: bpiautosok.com