Életveszélyesek a pesti alsó rakpartra kihelyezett vécék. Az ajtók ugyanis egyenesen a forgalomra nyílnak. Mindezt egy tiktokozó meg is örökítette a világhálón. Az illetékesek azóta annyit tettek, hogy lelakatolták az illemhely ajtajait.

Életveszélyes mobil vécék

„Öngyilkos osztag vécéket raktak a rakpartra – kommentálta egy tiktokozó saját videóját. A mrszerencses névre hallgató felhasználó azt szúrta ki, hogy a pesti alsó rakpartra kihelyezett mobil vécék életveszélyesek, mert az ajtók egyenesen a forgalomra nyílnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Dolga végeztével kikukucskált

A felhasználó azt is megörökítette, ahogy egy férfi kukucskált ki a vécéből, hogy jön-e autó, kijöhet-e, miután a dolgát elvégezte – írta meg az rtl.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A lezárt rakpart része

A rakpart hétvégente le van zárva, egy részére pedig utcabútorok és növények vannak kitéve. A mobil vécéket ehhez helyezték ki.

Lelakatolták

Egy pénteki információ szerint lakat került a mobil vécék ajtajára, így azokat nem lehet használni, amíg mellettük közlekednek az ajtók. A rakpart újbóli lezárásakor azonban minden bizonnyal leveszik a lakatokat.

Itt a helyetek!

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy megnyílt a nyári szezon a rakparton! A Lánchíd és az Erzsébet híd között egész hétvégén a kezdő hétvégén Valyo, város és a folyó programjai várták az arra járókat, de azokat is szívesen látták, akik csak egy kis pihenésre vágytak.

Innen lehet megközelíteni

A Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 11 óráig nem hajthatnak be gépjárművel. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Villamosokkal is mehetünk

Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

Középpontban a séta

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: nem életszerű. Forrás: TikTok