A bíróság ítélete szerint egy testvérpár hidegvérrel megölt egy férfit. Az ügy már évek óta tart hiszen 2017-ben egy ennél jóval enyhébb ítéletet hatályon kívül helyeztek. A mostani döntés sem jogerős.

Kemény ítélet

Társtettesként elkövetett, minősített emberölés bűntettében mondott ki bűnösnek egy testvérpárt a tatabányai bíróság. A férfit, mint erőszakos többszörös visszaesőt, életfogytig tartó fegyházbüntetésre, a nőt 18 év fegyházbüntetésre, mindkettőjüket 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem szabadulhat

A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ügyben szereplő másik férfit bűnsegédként, csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt 5 év fegyházbüntetésre, 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

4 éve még enyhébb ítélet született

Érdekessége az ügynek, hogy a Tatabányai Törvényszék 2017. február 8-i ítéletében a testvérpár férfi tagját a minősített emberölés vádja alól bizonyítottság hiányára hivatkozva felmentette, míg a másik két elkövetőt kifosztás bűntette miatt börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélte.

Új eljárás

Az ítélőtábla az ügyészi fellebbezéssel egyetértve, ezt az ítéletet hatályon kívül helyezte és a törvényszéket új eljárás lefolytatására utasította.

11 éve történt

A bűncselekmény 2011 nyarán történt. A három elkövető a sértett tatabányai házához ment. A testvérek bementek a házba és értékek után kutattak, míg a társuk az utcán figyelt.

Megfojtották

Az ittas áldozat észrevette őket és segítségért kiabált, ekkor a férfi megütötte. Ezek után a nő lefogta az ágyon hanyatt fekvő sértettet, a férfi pedig megfojtotta.

Beismerte

Készpénzt, mobiltelefont vettek magukhoz, majd elmenekültek. Az utcán figyelő férfi úgy tudta, hogy rablásban vesz részt. Később beismerő vallomást tett, ezért úszta meg viszonylag enyhébb büntetéssel.

Még jön a másodfok

Az ítélet ellen a testvérek és védőik, valamint társuk védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbeztek. Másodfokon az ügyben a Győri Ítélőtábla dönt.