Ugyan már a fél életét börtönben töltötte Bósa Istvánt, a férfi mégsem áll le, ami miatt a napokban két elfogatóparancsot adtak ki ellene. A “magyar csalókirályt” most többek között azzal gyanúsítják, hogy egyházi személyeket károsított meg.

Eladta a Nyugatit

Az 58 éves Bósa Istvánt igencsak kalandos utat járt be élete során, csak éppen a bűnözők oldalán, így történhetett meg az is, hogy a híres csaló tulajdonképpen a fél életét börtönben töltötte. Korábban azért kellett ülnie, mert még a Nyugati pályaudvar tetőszerkezetét is képes volt eladni 40 ezer márkáért egy német fémfelvásárlónak. A rendkívüli csalás csak bontás közben derült ki – írja a Blikk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megváltozott

Az egykor sikeres csaló tavaly elmesélte a lapnak, hogy őt is utolérte az idő, és az egészsége sem a régi már, ezért már nem akarja folytatni a bűnözést. Mint mondja, a változatosság kedvéért törvénytisztelő állampolgár szeretne lenni.

Körözést adtak ki ellene

Hiába a férfi jó útra térése, a napokban újra meggyűlt a baja a törvénnyel: a Székesfehérvári Járásbíróság körözést adott ki ellene csalás miatt. A lap megkereste a bíróságot, amely azt közölte, Bósa Istvánt egyházi személyek megkárosításával vádolják.

“Öngyilkos akart lenni”

2017-ben és 2018-ban Bósa azzal kereste meg az egyházi személyeket, hogy a családja és munkája elvesztése miatt nagyon rossz lelki állapotba került, olyan rosszba, hogy már az öngyilkosságot fontolgatja. A csaló előadta, hogy egy nagyobb összeggel adakozik is majd az egyháznak.

Hamis okiratot készített

Azért, hogy az áldozatai elhiggyék neki a történetét, Bósa hamis okiratot készített, amely szerint a csalókirálynak van egy budapesti ingatlana, a Fővárosi Törvényszék pedig megítélt neki 15 millió forintot. A csalás végül összejött: Bósának 8 emberből 7 adott pénzt azért, hogy a férfi rehabilitációja sikeres legyen. Bósa így összesen 192 ezer forintot tudott elcsalni.

Más ügye miatt is körözik

Január 25-én újabb körözés jelent meg Bósa ellen, ugyanis hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítják. A vádirat szerint Bósa úgy próbált meg segíteni 2016-ban egy börtönben lévő ismerősének, hogy hamis dokumentumot készített, mely szerint a rab meghatalmaz egy ügyvédet azzal, hogy képviselje őt a bíróságon. A csalókirály még a kitalált védő nevében is készített hamis beadványt – állapítja meg a vádirat.

Álpapként dolgozott

Bósa István mindkét ügyében felhasználhatta a korábbi tapasztalatait, ugyanis korábban évekig tartott miséket, és vett részt esküvőkön, illetve temetéseken papként, de volt olyan is, hogy ügyvédként. Ezen felül az ő kezdeményezésére módosították a Büntető Törvénykönyvet (Btk.-t) csecsemőgyilkosság esetében.

Ez is érdekelhet

Kell nekik az adrenalin

A lap megkeresett egy kriminálpszichológust is, aki elmondta, hogy sok oka lehet annak, ha egy bűnöző a büntetett előélete ellenére is folytatja a bűnözést. A szakember úgy véli, hogy sokaknak az izgalomra van szüksége, vagy csak egyszerűen azt gondolják, a következő bűnesetnél ügyesebbek lesznek. A szakember azt is kifejtette, hogy ki lehet kerülni az ördögi spirálból, de ehhez szükség van ahhoz is, hogy a bűnöző helyes útra akarjon térni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

MTI/BPK/MÁV, Kiemelt kép: Nyugati pályaudvar – Forrás: Facebook/MÁV