December 29-én borzalmas tragédia történt Szombathelyen: egy idős, 68 éves férfi elmerült a Csónakázó-tóban, és mire megtalálták, már nem tudták megmenteni, elhunyt. Fia édesapja után ugrott a vízbe.

Fiával sétált

Az idős férfi a 112 Press információi alapján egy rendezvényről ment haza éppen a fiával, amikor szólt, hogy egy rövid időre lesétál a tó partjára. Miután onnan nem tért vissza, fia a keresésére indult, majd mások is a segítségére siettek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megcsúszhatott

Mire megtalálták, már nem lehetett rajta segíteni. Az idős férfi feltehetően megcsúszott és beesett a vízbe. A férfit néhány perc múlva vették észre, a part közelében, elmerülve.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A mentők sem tudtak segíteni

„Bajtársaim már csak egy idős férfi halálának tényét tudták megállapítani” – tájékoztatott Kaszap Réka, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa.

A rendőrség megerősítette a hírt

Cser Zsófia rendőr őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy 2023.12.29-én egy 68 éves férfi halálozott el a Csónakázó-tó Kenderesi utca felőli partszakaszánál. Az esettel kapcsolatosan a Szombathelyi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárást indított.

Utána ugrott a fia

A gyászoló fiú megtörten nyilatkozott a Tényeknek édesapja haláláról. „Egyből beleugrottam kabátostul, úgy, ahogy voltam, de már késő volt sajnos” – nyilatkozta a férfi.

Felfoghatatlan

Édesapja cukorbeteg volt, vélhetően rosszul lett és megcsúszott, ezért esett bele a vízbe. A férfit nemcsak családja, hanem az ismerősök is gyászolják. „Hihetetlen! Nyugodjon békében, Tomi Bá’! Felfoghatatlan!” – írta egy ismerős.

Ketten fulladtak meg

2011-ben egy úszni jól tudó horgász ugrott be a tóba, hogy segítsen egy fuldokló asszonynak. A férfi azonnal elmerült, a holttestét órák múlva találták meg szonárral a part közvetlen közelében, miközben a partról nappali viszonyok között sem lehetett látni. Az az asszony is életét vesztette, akinek a segítségére indult.

A tó története

1961 nyarán az egykori téglagyári gödrök helyén kezdték el a tavak létesítését, amelyeket 1965-től vehettek birtokba a szombathelyiek. 2 évvel később fákat telepítettek a környékre, és hála a gondozásnak, mára a Csónakázó tó és környéke Szombathely egyik legszebb részévé vált. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kirándulóhely lett

Kikövezett sétányon körbejárható az egész tó, melynek kerülete közel 1500 méter. A helyiek közkedvelt kirándulóhelye a tó és környéke, van, aki csak pihenget, de sokak választják különböző sportok űzésének helyszínéül. Látványos és üde színfoltja a tónak a közepén gyalogos hidakkal megközelíthető sziget, melynek gazdag a növényvilága. A tónál vízi járművek, csónakok, vízibiciklik, bérlésére is lehetőség van.

Kiemelt kép: a szombathelyi Csónakázó-tó