Egy apróságon kaptak össze, ami aztán kegyetlen kivégzésbe torkollt. A férfi először azt hazudta, hogy rokona leesett a lépcsőn, azonban a rendőrök gyorsan átláttak a mesén.

Hosszú éveket tölthet börtönben

Ítéletet hozott a Tatabányai Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki még tavaly nyáron megölte anyósát közös tatabányai házukban – derül ki a szervezet közleményéből. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, azonban az nem jogerős, mivel a vádlott és a védője minősítés megváltoztatásáért, valamint enyhítésért jelentett be fellebbezést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Balesetnek akarta álcázni

Még 2021. június 25-én érkezett bejelentés a mentőkhöz. A vonal végén jelentkező férfi azt állította, holtan találta az anyósát, aki valószínűleg leesett a lépcsőn. A kiérkező rendőrök lefolytatták a helyszíni szemlét, és a körülmények tisztázása érdekében eljárást indítottak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Feltűnt a rendőröknek, hogy valami nem stimmel

A zsaruknak több körülmény sem tetszett, ezért azt gyanították, hogy az asszony bűncselekmény áldozata lett. Gyanújukat a kirendelt szakértők is megerősítették. Alig egy hónappal később már kattant is a 36 éves T. Nándor kezén a bilincs.

Folyamatosak voltak a veszekedések

A Tatabányai Törvényszék közleményéből most a gyilkosság előzményei is kiderültek. A férfi és az áldozat lánya együtt éltek egy tatabányai családi házban, mely rendszeres vitákhoz vezetett. nem volt ez másképp a végzetes napon.

Egy porzsák miatt kellett meghalnia a nőnek

Az asszony ekkor 13 órakor érkezett haza és már otthon volt a férfi is. Vita alakult ki közöttük, mert a nő kifogásolta, amiért a férfi az ő általa vásárolt porzsákot akarja használni porszívózáshoz. A nézetletérés után az anyós leindult a lépcsőn, a dühös férfi pedig utána.

Véletlen balesetből lett emberölés

Az asszony a lépcső közepére érve hirtelen megtorpant, melyet ugyan a dühös rokon észrevett, de megállni nem tudott, ezért  felső testével nekiütközött a lépcsőn álló nő fejének, aki ennek következtében a járólapra zuhant. Ennek következtében letört a bordája, valamint a homloka is megsérült.

Teljesen kivetkőzött magából

T. Nándor ezt követően éktelen haragra gerjedt: 2-3 alkalommal megrúgta az asszonyt testének felső részén rátérdelt a hátára, felsőtestét hátrafeszítette, fejét több alkalommal a járólapba ütötte.  Később magára hagyta, majd délután három körül visszatért a lakásba. Ekkor értesítette mentőket és adta elő meséjét a történtekről.

Le kell ülnie a 19 évet

A bíróság közléséből az is kiderül, hogy a férfi ne bocsátható szabadlábra, vagyis kedvezménnyel sem szabadulhat hamarabb a réácsok mögül. A fellebbezések miatt az ítélet nem jogerős, a végső szót a Győri Ítélőtábla mondja ki.

A szomszéd szerint kiborult a gyilkos

Az esetet követően egy szomszéd azt mondta a Blikknek, hogy a férfi teljesen kiborult. „Nagyon megsajnáltam, a párja, Regina ugyanis akkor pont kórházban volt tüdőembólia miatt. Mondtam is neki, hogy ne maradjon egyedül a házban” – fogalmazott egy neve elhallgatását kérő szomszéd. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Nyitóképünkön T. Nándor látható, amint épp a helyszíni kihallgatáson mutatja be az esetet.)