Valóságos lincshangulat alakult ki minap a Heves megyei Tarnazsadányban: jogosítvány nélkül szerette volna maga mögött tudni a rendőröket egy férfi. Bemenekült egy házba, ahol aztán elszabadult a pokol

Egy igazoltatásból indult minden

Egy teljesen átlagos, közúti ellenőrzést végeztek a rendőrök a minap Tarnazsadányban. A Bors cikke szerint a helyi járőrök egy autóst szerettek volna igazoltatni, mivel a 20 éves férfinak nem volt jogosítványa. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Térképen az események színhelye

A sofőr azonban menekülőre fogta

Ekkor N. István inkább a gázra lépett, és igyekezett elillanni a rendőrök elől. Később lefékezett egy ház előtt, ahová befutott. Az egyenruhások a nyomába eredtek, ettől a pillanattól kezdve azonban forró lett a helyzet.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lincshangulat a háznál

A családi ház bejáratánál N. István apja áll eléjük, majd rövidesen 30-40 fős tömeg gyúlt össze, akik elkezdték fenyegetik a rendőröket. Valaki azt is bekiabálta, hogy megölik őket.

Nem igazán hatotta meg a zsarukat az ellenséges légkör

Szerencsére a rendőröket is kemény fából faragták, aki a még mindig menekülő férfi után futott és végül megbilincselte. Az Agria Tv szerint ezután később nem csak azt vallotta be a férfi, hogy engedély nélkül vezetett, de azt is, hogy kábítószert fogyasztott. Ezt később visszavonta.

A szemtanú nem lepődött meg a bilincselésen

„Többször is ment a kocsival, de tudtuk, hogy nincs jogsija. Most is ez történt (…) amit én láttam, az szabályos intézkedésnek tűnt, hiszen menekült a rendőrök elől és jogsija sem volt. Mikor kint megbilincselték, azon sem lepődtünk meg, hiszen akkorra már csak úgy tolongtak az emberek a ház körül” – nyilatkozta a Borsnak egy helyi.

A apa azt állítja, hibáztak a rendőrök

A TV2 Tények péntek esti adásában megszólalt a férfi édesapja is, aki azt hangozgatta, rendőri túlkapás történt. Bár azt elismerte, hogy fia valóban meglökött egy rendőrt, ezt azonban a túlkapás miatt tette.

Fejbe akarta őt rúgni a rendőr

„Jogosan jártak el, a túlkapás a házban történt. Mikor a gyerek le volt bilincselte, az egyik rendőr fejbe akarta rúgni. Fejbe akarta rúgni, de nem engedte, és akkor lökte el” – ismertette verzióját, azonban azt mondta, nem nála, hanem az utasánál volt marihuána.

„…. a fejemet a földbe vágta”

Az összeállításban megszólalt az érintett is, aki azt hangoztatta, nem ő volt kábítószer hatása alatt, hanem a „másik gyerek”. Kijelentette, nem lökte el a rendőrt „hanem ezt akarja kitalálni, mert a fejemet a földbe vágta”. Az ügyben az illetékes ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelt el nyomozást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva

Itt nézheti meg a történtekről készült összeállítást.

(Nyitóképünk illusztráció.)