Egy érdi férfi miatt tört ki pánik az egyik egerszalóki szállodában. A férfi a szálloda folyosóján ordibált, majd egy porral oltóval lefújt több vendégek. A tűzriasztó is megszólalt, a vendégek menekültek a szállodából.

Megszólalt a tűzriasztó

Egy 44 éves érdi férfi okozott felfordulást az egerszalóki Saliris Resort szállodában szilveszterkor. Az rtl.hu egyik olvasója szerint s szilveszteri mulatság után, hajnal háromnegyed kettő körül, amikor már többen aludtak, megszólalt a tűzriasztó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kimenekültek a vendégek

A Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos érdekeltségébe tartozó szállóban telt ház volt. Nagyjából ötszáz vendég lehetett ott szilveszter éjszaka. A sziréna folyamatosan szólt, így egy idő után az emberek „elkezdtek kimenekülni” az épületből.

Pánik tört ki

Sokan pánikba estek, a kisgyerekek sírtak és remegtek félelmükben, többen pizsamában, vagy takaróba csavarva kerültek a szabad ég alá.

Eljárás indul a vendég ellen

Soltész Bálint őrnagy, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette a történteket, és közölte: eljárás indult a hotel egyik vendégével szemben. A 44 éves érdi férfi ellen köznyugalmat súlyosan megzavaró garázdaság bűncselekménye és rongálás vétsége miatt nyomoznak.

A folyosón ordítozott

A szóvivő szerint rendőrséget hajnali két óra körül riasztották, azzal, hogy a férfi a szálloda egyik folyosóján hangosan ordítozik, azt kiabálva, hogy „tűz van, tűz van”. 

Lefújta a vendégeket

A szálloda vendége ezután beindította a hotel tűzjelző rendszerét, majd felkapott egy porral oltó készüléket és elkezdte szétfújni annak tartalmát a folyosón. A férfi a zűrzavarra ajtót nyitó vendégeket is lefújta, majd miután nem tudott visszamenni a saját szobájába, berúgta annak ajtaját.

Tagadta a történtteket

A férfit a helyszínre kiérkező rendőrök az egri kapitányságra előállították, ahol kihallgatták.  A gyanúsított, aki saját bevallása szerint barátnőjével töltötte a szilveszter estét a hotelben, mindent tagadott, a továbbiakban szabadlábon védekezik.

Téves riasztás

A Hunguest Hotels az rtl.hu-nak megerősítette, hogy téves riasztás miatt vonult ki a Saliris Hotelhez a tűzoltóság és a mentők. A szállodalánc szerint a tűzjelző megszólalása után 10-20 kollégájuk foglalkozott a vendégek szervezett tájékoztatásával és irányításával.

15 percet voltak kint a vendégek

A vendégek érthetően megijedtek  a riasztó megszólalásakor, de folyamatosan tájékoztatták őket az eseményekről. Az épület előtt nagyjából 15 percet tölthettek a vendégek, akik inkább együttműködőek voltak – tették hozzá.

Megszakadt a szilveszteri buli

Az incidensben a Saliris Hotel vétlen, azonban munkatársaik mindent megtettek, hogy az év végét ünneplő vendégek minél kevesebbet tapasztaljanak a váratlan problémából, így a szálloda lobbijában tartott szilveszteri ünnepséget is csak nagyjából 60 percre kellett megszakítani, ezt követően a zeneszolgáltatás is újraindult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Saliris Hotel – Forrás: saliris.hu