Több vasúti baleset is történt pénteken az országban. Budapesten, Pest megyében és Bács-Kiskunban is gázolt a vonat. Csütörtökön egy autóval ütközött egy tehervonat.

Halálos baleset

Meghalt az a férfi, akit elütött egy vonat Tiszaalpár külterületén péntek délután. A rendőrség azt írta, hogy a férfi a fénysorompó tilos jelzése ellenére haladt át a vasúti átjárón.

EZ IS ÉRDEKELHET! “Mivel nem volt sebész, mentőt hívtak” – koronavírusosnak hitték, pár óra múlva vakbélgyulladás miatt halt meg a 26 éves Ricsi

Leállították a vonatközlekedést

A Lakitelekről Kiskunfélegyházára tartó személyvonat gázolta el a férfit. A helyszínelés idejére leállították a vasúti közlekedést, az utasokat pótlóbuszokkal szállították Kiskunfélegyházáig.

Pest megyében is gázolt a vonat

A Székesfehérvárról Kőbánya-Kispestre tartó G43-as vonat Nagytétény-Diósd és Háros állomás között egy jól működő, tilos jelzést mutató vasúti átjárónál elgázol egy embert. A baleset péntek délelőtt történt.

Az áldozat egy 70 éves férfi, aki a helyszínen elhunyt.

Budapesten is baleset történt

Péntek reggel az Esztergomból a Nyugati pályaudvarra tartó S72-es jelzésű, 2039-es számú vonat Rákosrendezőnél elgázolt egy embert péntek reggel.

Ebben a balesetben egy 60 év körüli férfi halt meg.

Almásfüzitőn autó ütközött egy vonattal

Tehervonat ütközött autóval csütörtök kora reggel Almásfüzitőn, a tavi vasúti átjárónál. Az autót vezető sofőr az ütközés előtt elhagyta a kocsit. A vonat leszakította a Suzuki elejét.

Tragédia Budatétényben

Nemrég írt arról a BudaPestkörnyeke.hu, hogy Budatétényben egy 14 éves lányt gázolt halálra a vonat. Valószínűleg fülhallgatóval közlekedett az utcán és nem hallotta, hogy érkezik egy szerelvény. A baleset részleteiről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a tiszaalpári balesetről – Forrás: MTI/Donka Ferenc