Az egyik tolvajt elkapták, azt a 4,5 milliós cipőt viszont még mindig keresik a rendőrök, amit egy budapesti üzletből loptak el március elején.

Megvan az egyik tolvaj!

Megvan az egyik tolvaj, aki ellopta a 4,5 milliós sportcipőt egy budapesti boltból március elején – közölte a jó hírt a meglopott üzlet vezetése. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy testvérpár a tettes

Kiderült, hogy egy testvérpár lophatta el a korábban a Cápák között című műsorban is feltűnt, sikeres vállalkozó luxuscipőjét. Egyiküket elfogták Újpesten, és indítványozták is a kitoloncolását. A két tolvaj külföldi állampolgár és korábban is toloncolták már ki őket Magyarországról.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy lett meglett

Az elfogott gyanúsított lett állampolgár, és mint kiderült, illegálisan tartózkodik Magyarországon, ugyanis korábban elítélték embercsempészet miatt, ezért kiutasították. Most letartóztatásban van a lopás miatt. A férfi a családjához jött vissza. Testvérét, akivel együtt járt az üzletben, nem találják, ahogyan a cipő sincs meg.

Vitrinből vitték el

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy elloptak egy Nike Louis Vuitton Air Force 1 Low Virgil Abloh márkájú tornacipőt Pachert Balázs boltjából, a Balázs Kicks üzletéből. A drága, különleges lábbelit egy külön vitrinbe tartották, több társával együtt. A favitrin a kirakott videó szerint azért maradt nyitva, mert előtte épp onnan próbált fel valaki egy cipőt. Az eset szombat délután történt.

Felvétel készült az elkövetőkről

Az üzlet több felvételt is közzétett a tolvajokról. Ezeken jól látszik, hogy miután egyikük kivette a surranót a különleges cipőknek fenntartott vitrinből a kabátja alá, a hátához dugta el a cipőt, majd nyugodt szívvel kisétáltak a boltból. Az üzlet 300 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít megtalálni a luxuscipőket.

Így néz ki a drága cipő, amit elvittek:

Forrás: Balázs Kicks

Cégbirodalmat alapított

Pachert Balázs már tizenévesen cégbirodalmat alapított. 15 éves volt, amikor eladta első pár limitált szériás tornacipőjét, onnantól pedig nem volt megállás, felismerte a különleges tornacipőkben rejlő üzleti lehetőséget, végzős gimnazistaként pedig már saját üzletet nyitott.

Egyedi cipők, nagy kereslet

Az üzletember az RTL-nek elmondta: a fiatalok képesek akár egész éjszakán át táborozni a boltok előtt, hogy elsőként juthassanak hozzá egy-egy különleges cipőhöz. Ugyanis olyan cipőket árul, amelyek nagyon limitált darabszámban jelennek meg, óriási rájuk a kereslet. 

Orlando Bloom is vásárolt tőle

Üzletében nemcsak hazai hírességek, hanem világsztárok is megfordultak már. Például Orlando Bloom, aki két cipőt is vásárolt tőle. „Nagyon jó fej volt, meg is van a száma, úgyhogy úgymond jóban vagyunk” – idézte fel a találkozásukat.

Ez volt a tanulópénz

A fiatal vállalkozó hétvégén szó szerint megfizette a tanulópénzt. Azt mondta, mindent meg fognak tenni azért, hogy hasonló eset a jövőben ne fordulhasson elő. „Sajnos most a figyelmetlenségünkből adódóan ez történt. Százszor jobban oda kell figyelni. Sajnos ez tényleg hiba volt. A vitrint mindig zárva tartjuk, most tényleg nem így történt, de törekszünk arra, hogy többet ilyen ne forduljon elő” – magyarázta.

Hibáztak a tolvajok is

Balázsnak azonban rossz híre van az elkövetők számára: felhívta a figyelmet, hogy már sokan nem hiszik, de ezeknél a cipőknél nagyon fontosak a kiegészítők – így a doboz, a Louis Vuitton-tag és a porzsákok. Az elkövetők csak a két cipőt kapták fel, és azzal mentek ki, tehát így hihetetlenül nehezen fogják tudni értékesíteni a zsákmányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: részlet a Balázs Kicks videójából