Múlt csütörtökön bevették magukat a rendőrök az immár teljes vonalon közlekedő M3-as metró alagútjaiba: az aluljárókat, a megállóhelyeket és a metróvonalat is ellenőrizték.

Két embert feljelentettek

A metrószerelvényeken a rendőrök nem tapasztaltak jogsértést. Az aluljárókban köztisztasági szabálysértés miatt két emberrel szemben tettek feljelentést – írta összegzésében a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hosszú együttműködés

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lesz még sok ellenőrzés

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a megállóhelyeket és azok környékét rendszeresen ellenőrzi. További, hasonló ellenőrzések is várhatóak – írják.

Jó hír az autósoknak és a bicikliseknek

Ahogy írtunk róla, a metrópótló buszok sávjait az autósok és a kerékpárosok vehetik birtokba. Mivel több sáv áll majd az autósok rendelkezésére, így a szakemberek azt remélik, hogy kevesebb lesz a környéken a dugó.

Át kell alakítani a metrópótlós buszsávokat

Mielőtt azonban az autósok és a biciklisek használtba vehetnék a szóban forgó sávokat, még kátyúmentesítik azokat. Amennyiben indokolt, akkor az egyéb útburkolaton lévő hibák is kijavításra kerülnek. Ez néhány hétig fog tartani várhatóan.

Átalakul több utcában is a forgalmi rend

A Váci úton a Göncz Árpád városközpont valamint a Dózsa György út közötti szakaszon lesz több sáv az autósok számára. Így a jövőben kétszer három sávon fog tudni haladni a forgalom. Új kerékpársávokat hoznak létre a Gogo utca és a Nyugati tér között, autóval pedig továbbra is kétszer két sávon lehet haladni. Létrehoznak három új zebrát is a Nyugati téren.

Ilyen változások lesznek a Bajcsy-Zsilinszky úton

A forgalmi rend meg fog egyezni a metrópótlás előtti időszakkal a Nyugati tér és a Deák tér között. Így ott kétszer két sávon fognak tudni haladni az autók, és mindkét irányban közös busz- és kerékpársáv lesz.

Változások a Kiskörúton

A Deák Ferenc tér és a Kálvin tér között lévő Károly körúton továbbá a Múzeum körúton is ahhoz a forgalmi rendhez térnek vissza, ami a metrófelújítás előtt volt érvényben. Kétszer egy kerékpársáv mellett kétszer két forgalmi sáv lesz használható.

Ez várható az Üllői úton

Új, közös busz- és kerékpársávokat fognak kialakítani az Üllői úton a Kálvin tértől a Szabó Ervin térnél lévő Nevtelen utcáig, azaz a benzinkútig. A Névtelen utcától egészen a Népligetig kerékpársávok lesznek az elképzelés szerint. Ahol csak lehetőség nyílik rá, a kerékpársávok biztonságát fizikai elválasztó elemekkel, műanyag elhajló pollerekkel fogják biztosítani. Budapesten soha nem látott fejlesztést jelentenek ezek a fejlesztések, amelyek a kerékpárosok biztonságát szolgálják.

Ekkor kerül sor az új sávok kialakítására

A BKK közleménye szerint június első napjával kezdődnek az új sávok kialakításai. Egészen július 30-áig fognak ütemezetten zajlani a munkálatok. A Budapesti Közlekedési Központ azt kéri a Budapesten közlekedőktől, hogy mindenki vegye figyelembe a kihelyezett közlekedési táblákat és a KRESZ előírásait. A változó forgalmi rendről folyamatosan tájékoztatni fogja a BKK az ügyfeleit, addig is a fővárosban közlekedőktől türelmet kérnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: BKK