Megerőszakoltak és fojtogatni kezdtek egy prostit Budapesten a 7. kerületben, a kuncsaft fizetés nélkül távozott. Kiderült, hogy az elkövető egy nigériai származású 22 éves budapesti egyetemista.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába április 11-én 15 órakor tett bejelentést egy nő, hogy 7. kerületi lakásában megerőszakolta egy férfi.

A helyszínre érkező nyomozóknak a nő elmondta, hogy egy szexuális szolgáltatást hirdető internetes oldalon került kapcsolatba a férfival, aki április 11-én délután fel is kereste őt a lakásán. A nő a szexuális szolgáltatásért előre kérte a megbeszélt összeget, azonban a férfi nem akart fizetni, ezért a nő elküldte. A nigériai férfi nem akart a lakásból elmenni; a nőt fojtogatta, megerőszakolta, majd elmenekült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói azonnal megkezdték az ismeretlen elkövető felkutatását. Elemezték a környéken lévő térfigyelő kamerák felvételeit és ellenőrizték a sértettől kapott információkat is. Így sikerült azonosítaniuk a feltételezett elkövetőt, a 22 éves E. I. Joseph nigériai állampolgárt, akit 18 óra 40 perckor a 6. kerületi Bajnok utcában elfogtak. 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. kerületi Rendőrkapitánysága a 22 éves – érvényes tartózkodási engedéllyel rendelkező – nigériai állampolgárt szexuális erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az egyetemista tagadta a bűncselekmény elkövetését. A nyomozók a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

<

Kiemelt kép: Az elkövető elfogásakor készült felvétel – Forrás: police.hu

<
<