Ahogyan arról a Kékvillogó is beszámolt egy héttel ezelőtt, csütörtökön holtan találtak egy budapesti, 13. kerületi lakásban egy 27 éves nőt. Hamar kiderült, valószínűleg a barátja, T. Róbert Dániel végezhetett vele, akivel egy társkeresőn keresztül ismerkedett meg. A szomszédok hallottak veszekedést, ám a legrosszabb forgatókönyvre senki nem gondolt. Tette után a férfi elmenekült, néhány napja fogták el a rendőrök a Római-parton. Most pedig kiderült, Róbert búcsúlevelet is hagyott a lakásban, miután végzett Petrával.

Baleset történt

Szakítás miatt baleset történt – így jelentette be a rendőröknek T. Róbert Dániel, hogy végzett a barátnőjével, adta hírül az RTL Híradó csütörtök este. A borzalom valamikor éjjel vagy a hajnali órákban történhetett, a rendőrséget viszont csak este értesített a férfi. Arról, hogy köztes időben mit csinált a férfi, nem tudni, annyi azonban biztos, Petra szörnyű körülmények között halhatott meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Búcsúlevelet hagyott

A férfi bántalmazta, majd a nyakán sebesítette meg egy éles eszközzel a 27 éves lányt, ezt követően pedig a saját életét is ki akarta oltani. Úgy tudni a férfi még búcsúlevelet is hagyott a lakásban, az ügyvédje szerint arról írt, nem érti, miért követte el szörnyű tettét, mert nagyon szerette a lányt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beismerte

T. Róbert Dánielt aztán több napos hajtóvadászatot követően fogták el a rendőrök a Római-parton, Csécsi Soma, a BRFK szóvivője a rendőrség szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az emberöléssel gyanúsított férfi tényfeltáró beismerő vallomást tett a kihallgatása során. Kiderült, hogy a férfi kiszaladt a házból az utcára a tette után, de amikor észrevette, hogy esik az eső, visszament egy esernyőért oda, ahol a halott nő feküdt.

Az Északi vasúti összekötő hídig menekült

A szóvivő elmondta még, hogy a férfi Aquincumon keresztül az Északi vasúti összekötő hídig menekült a tette után, mert öngyilkos akart lenni, de ezt nem tette végül meg, és egy környéken lévő romos épületben bujkált elfogásáig.

Nem aludt, nem fürdött

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról kedden, hogy a férfi napokon keresztül hajléktalanként élt, nem is fürdött. A férfi ápolatlan külsővel flangált, vélhetően napok óta nem fürdött és nem aludt rendes helyen.

Privát lett az oldala

Egészen hétfőig egyébként nyilvános volt T. Róbert Instagram-profilja, de a mai naptól kezdve ez a fiók már privát, tehát nem láthatók rajta a férfi által megosztott fotók. Így joggal feltételezhető, hogy a menekülőben lévő férfi hozzáfért az Instagram-oldalához, és azt priváttá tette, lehetséges, hogy ezzel is segítette a hajtóvadászatot.

Féltékenység

A férfi feltehetően féltékenységből végzett a párjával. A lánynak ugyanis hosszú évekig volt egy olasz párja, akivel aztán a szakítást követően is tartották a kapcsolatot. Az olasz férfi meg is szólalt a tragédia után, elmondta, ha nem engedik el egymás kezét, Petra feltehetően még most is élne. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón a férfi elfogásának pillanatai:

Kiemelt kép: T. Róbert Dániel – Forrás: police.hu