Néhány óra alatt azonosították és elfogták a szegedi rendőrök azt a férfit, aki egy gázriasztó pisztolyból több lövést adott le Újszegeden.

Lövések dördültek

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2023. január 5-én 20 óra 40 perckor érkezett bejelentés arról, hogy lövések hangját hallották Szeged Újszeged városrészében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jöttek a rendőrök

A helyszínre irányított rendőri egységek megállapították, hogy egy vendéglátó helyről távozó férfi a levegőbe lőtt, tehát nem célzott lövéseket adott le. A helyszínen maradt töltényhüvelyek vizsgálata során kiderült, hogy azok egy gázriasztó pisztolyból származnak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy 52 éves férfit fogtak el

A széleskörű adatgyűjtés eredményeként a rendőrök elfogtak egy 52 éves helyi férfit, akit a Szegedi Rendőrkapitányságra előállítottak. Ellene garázdaság szabálysértése miatt indult bírósági eljárást előkészítő eljárás.

Nem volt engedélye

Az elkövető nem rendelkezett engedéllyel a gáz-riasztó fegyver viselésére, így kollégáink lőfegyverrel kapcsolatos szabálysértés miatt is eljárást indítottak vele szemben.

Novemberben Pest megyében dördültek lövések

Amint azt a Kékvillogó is megírta, hogy embercsempészek meneküléséről jelent meg egy nagy port kavart rendőrségi videó, amit az egyik járőrautó fedélzeti kamerája rögzített. A kétperces videóban az látható, amint a furgonjukból többször is a rendőrökre lőnek az autópályán.

Augusztusban Budapesten lövöldöztek

Szintén itt, a Kékvillogó oldalán számoltunk be arról az esetről, melynek során egy taxiból célzott haragosára egy dühöngő férfi. A támadás során egy gyorsétterem ablakát lőtte ki a 7. kerületben. Mint arról hírt adtunk egy erzsébetvárosi gyorsétteremből hívták a rendőrséget 2022. augusztus 7-én éjjel 2 óra előtt, mert valaki ­– feltehetően gumilövedékes fegyverrel­ – kilőtte az egyik ablakot. A lövedék lyukat ütött az üvegen, szerencsére nem sérült meg senki. A Budapesti Rendőr-főkapitányság 7. Kerületi Rendőrkapitányság fegyveresen elkövetett garázdaság miatt indított eljárást akkor.

Fiatalokra célzott

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a tettes a gyorsétterem előtt álló fiatalokra célozhatott, akik elmenekültek a helyszínről, így a rendőrök őket tanúként keresték.

Üldözte

A sértetteket aztán augusztus 17-ére azonosították. Kihallgatásukon elmondták, hogy az elkövető, aki egyikükre féltékeny volt, a taxiból kiszállva a közeli aluljáróig üldözte őket, és még egyszer elsütötte a gumilövedékes pisztolyt. A hátán találta el az egyik menekülőt, könnyű sérülést okozva.

Feladta magát

A rendőrök aznap sem józsefvárosi lakcímén, sem máshol nem akadtak a lövöldöző nyomára. Telefonon azonban elérték, ennek hatására a férfi végül augusztus 18-án reggel feladta magát a 7. Kerületi Rendőrkapitányságon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Ez is érdekelhet:

Letartóztatták a Nagykőrösi útnál történt lövöldözés elkövetőit – hat külföldi embercsempész került a rácsok mögé

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: police.hu