Eltűnt egy 93 éves asszony pénteken Mosonszentmiklósról. Magdus nénit nem sikerült megtalálni az éjszakai vihar előtt és feltehetően az esős, hideg éjszaka hozta el számára a véget. Az idős nőt végül egy civilekből szervezett keresőcsapat találta meg, sajnos már nem lehetett megmenteni az életét.

Sötét színű kabátban tűnt el

A 93 éves Magdus néni sötét színű ballon kabátban tűnt el pénteken Mosonszentmiklósról. A település lakói mindent megtettek azért, hogy megtalálják az idős hölgyet. Rajtuk kívül a helyi polgárőrség, a rendőrség és a Kulcsár Kutatómentő-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány is bekapcsolódott a keresésbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Civilek találták meg

„Az első napon eredménytelen volt az éjszakába nyúló keresés, a kamerafelvételek visszanézése sem hozott sikert, így a második napon is folytatták a keresését, végül egy civilekből szerveződött csapat találta meg a 93 éves Magdus nénit” – tudta meg a Bors a Kulcsár Kutatómentő-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány elnökétől, Kulcsár Józseftől

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kutyákkal is keresték

A szervezet vezetője maga is részt vett a kutatásban 11 éves németjuhászával, Landonnal. Komárom -Esztergom Vármegyéből is érkezett egy kutyás rendőr páros. A szagminta alapján a két kutya meghatározta az irányt és azt követtük, addig amíg nem kezdett nagyon zuhogni az eső.

Éjszaka sem álltak le

„Mikor a helyszínre értünk, a rendőrséggel egyeztettünk, hogy kit kell keresnünk és mire kell számítanunk a keresés folyamán. Addig kerestük az asszonyt, amíg nem kezdett nagyon zuhogni az eső. Ez körülbelül éjszaka 1 óra magasságában történt, akkor felfüggesztettük a keresést” – tette hozzá Kulcsár József.

Egy mezőgazdasági épületben leltek rá

Szombaton a civilek már kora reggel kimentek és folytatták a keresést, pár óra elteltével megtalálták a nénit. A helyszínről származó információk szerint az asszony egy régi mezőgazdasági épületbe húzódott be a vihar elől, és ott bukkantak rá.

Kihűlés okozhatta a halálát

„Pontosat nem tudni, de feltételezem, hogy a kihűlés okozhatta a néni halálát. Sok eső esett, átázhatott a szabadban” – mondta a szakértő.

Sokan segítettek

„Én információkat továbbítottam a rendőrség és a lakosság felé. A rendőrség ugyanis kérte a lakosság segítségét. Úgy volt, hogy ma is folytatjuk a kutatást, ismét sok helyi jelentkezett a feladatra, de miután közben megtalálták Magdus nénit holtan, ez sajnos okafogyottá vált – nyilatkozta a lapnak a történtek után a település polgármestere, Bedő Csaba.

Eltűnt egy tűzoltó az erdőben

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról pénteken, hogy rejtélyes körülmények között veszett nyoma egy középkorú férfinak, aki hétfőn kora reggel a hatvani otthonából indult autóval a gyermekéhez Dunakeszire, csakhogy oda sosem érkezett meg. Az egykori tűzoltó, Srankó Csaba Szendehelynél tűnt el, napok óta keresik. Fia szerint egyre kevesebb az esély arra, hogy apja élve előkerül. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció