Elképesztő gyilkosságra derült fény: az ismert magyar újságíró férjét megölte a saját gyermeke. A fiú bevallotta a gyilkosságot, vélhetően feldarabolta az apját és elásta. A lap szerkesztőségében még mindig nem értik, hogyan történhetett ilyen tragédia.

Gyilkos fiú

Három évvel ezelőtt mély gyászba borult a Blikk szerkesztősége kolléganőjük, Scherer Zsuzsa elvesztése miatt. Később kiderült, hogy a volt újságíró férje is meghalt, ráadásul úgy, hogy a saját fia gyilkolta meg. A szívszorító családi tragédiával kapcsolatban most újabb részletekre derült fény.

Rendőrségi körözés

A mindig mosolygós Scherer Zsuzsa férjét, Károlyt is jól ismerték a Blikknél, ezért hatalmas csapásként érte a csapatot a hír, amikor megtudták, hogy Scherer Károlyt az eltűnése miatt körözi a rendőrség. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Brutális gyilkosság

Nem sokkal később kiderült, hogy az újságíró férjének eltűnése mögött brutális gyilkosság körvonalazódik, a rendőrség ugyanis emberölés miatt nyomoz, a Blikk volt újságírójának fiát pedig őrizetbe vették.

Bevallotta tettét

A Tények információi szerint a férfi bevallotta, hogy végzett az apjával, ám azt nem árulta el, hogy a maradványait hova rejtette el. Május 21-én, kedden a hatóságok ki is vonultak újra a házhoz, ahol keresőkutyákkal próbáltak nyomra bukkanni, de Scherer Károly holttestét egyelőre nem találták meg. A Tények szerint feldarabolhatták a holttestet.

Féltek a gyereküktől

“Az utolsó időkben Zsuzsi panaszkodott, hogy félnek a felnőtt fiuktól, ugyanis a vendéglátásból, éjszakai klubokból, zenéből élő fiatal férfi élete félrecsúszott, nem dolgozott, állandóan pénzt követelt, s agresszívvé vált, ha nem támogatták” – mondta a Blikknek Zsuzsa unokatestvére.

Bekamerázott ház

“A fiú már nem is lakott velük, Károly pedig bekameráztatta a házukat, attól tartva, hogy amikor nincsenek otthon, a gyermekük elviszi az értékeiket” – tette hozzá. A gyermek előzetesben várja az ügy folytatását.

Feldarabolták a szinésznőt

Két évtized után megszólalt az a nyomozó, aki megtalálta Soproni Ági feldarabolt földi maradványait a solymári erdőben. A Nemzeti Színház színésznőjét fia kérésére, annak egy barátja ölette meg. Együtt akarták eladni a színésznő budai villáját és abból akartak luxuséletet élni.

Gyilkosság a házért

2000. március 9-én gyilkolták meg Soproni Ágnes színésznőt a saját otthonában. A gyilkosság felbujtója a színésznő akkor 21 éves fia volt.  P. András rávette barátját, L. Zsoltot hogy ölje meg az anyját. A tettéért nyolcmillió forintot ajánlott fel, amit a 2. kerületi családi ház eladásából kívánt fizetni. András már a gyilkosságot megelőző időszakban többeket próbált rávenni arra, hogy öljék meg az anyját.

Először a fejét találták meg

P. András,a színésznő fia azt állította, hogy édesanyja eltűnése miatt rettenetesen össze van zuhanva. Végül 2000 októberében, a solymári erdőben megtalálták Soproni Ági fejét, és ebből kiderült, hogy itt nem egy eltűnésről, hanem gyilkosságról van szó.

Nem volt oka az eltűnésre

„A nyomozók közvetlenül a gyilkosság után, még csak Soproni Ági fiának vallomásából tudtak kiindulni, aki annyit mondott, hogy édesanyja talpig feketébe öltözve ment el otthonról és nem jött haza többé” – mondta Sulányi Vilmos, rendőr, aki akkor a gyilkossági csoport vezetője volt. Most azt mondta a Tények Plussznak, hogy a napnál is világosabb volt, hogy valami nem stimmel ebben a történetben, mert Soproni Ágnesnek semmilyen oka nem lett volna, hogy világgá menjen.

Fia színjátéka

Ráadásul fia hónapig eljátszotta az eltűnést, hogy hitelesítse a kitalált történetet. A volt nyomozó azt mondja, az is gyanús volt, hogy Petróczi András többször elmondta, hogy fekete ruhában ment el. Egy rutinos nyomozó pedig pontosan tudja, hogy az eltűnés szándéka és a személy ruházata közt az ég világon semmilyen összefüggés nincs. Hónapokig folyt a nyomozás és a rendőrök előtt egyre jobban kirajzolódott a családi kép. Kiderült, hogy Petróczi András és az édesanyja viszonya nem volt túl harmónikus, és egyre jobban kirajzolódott az a kép is a nyomozók fejében, hogy esetleg az örökség miatt kellett meghalnia Soproni Áginak.

A fiára terelődött a gyanú

Miután a nyomozók Soproni Ági kollégáit és ismerőseit is kihallgatták, kiderült, hogy nem volt féltékeny férj, nem volt beteg rajongó, aki kárt akart volna tenni a színésznőbe. Az elmondások alapján egy dolog derült ki, hogy Soproni Áginak baja volt a fiával.

Megtört a bérgyilkos

Ekkor hallgatták ki újra a fiát és bűntársát Zsoltot. A fiú biztos volt abban, hogy minden nyomot eltüntetett. De arra nem számított, hogy bűntársa, Zsolt megnyílik a rendőrök előtt és mindent bevall.

Rábeszélte barátját a gyilkosságra

Ezek után Soproni Ági fia is bevallotta, hogy megöltette saját anyját. Petróczi András több barátját is megkérte, hogy végezzen anyjával. Végül Lázár Zsolt mondott igent a megbízásra. 2000. március 9-én a színésznő fia szólt barátjának, hogy most kellene végeznie az anyjával, mert aznap nincsen semmi programja. Lázár Zsolt vonakodott, de Petróczi András leitatta és azt mondta, hogy gondoljon a házból befolyt összegre.

2,5 deci pálinka után gyilkolt

Lázár Zsolt némi vonakodás után alsóneműre vetkőzött, megivott két és fél deci pálinkát, majd lement a színésznő szobájába, egy kábelköteggel fejbe verte az alvó színésznőt, aki felébredt, dulakodni kezdtek, és végül Lázár Zsolt megfojtotta.

Fia vette meg a kábelt

A kábelköteget a gyilkosság előtt egy héttel beszerezte fia. Soproni Ági rá is kérdezett, mire kell, és a fia azt válaszolta: a kóbor kutyák elriasztására. 

„Na mi van Sopikám?”

Petróczi András, miközben barátja éppen az anyját gyilkolta, a walkmanjét a fülére helyezte. Nem akarta hallani a dulakodást, és az anyja segélykiáltásait. Amikor megtörtént a gyilkosság, lement, a színésznő holtteste fölé hajolt és azt mondta: „Na mi van, Sopikám?”

Másnap foglalkoztak a holttesttel

Ezután a két fiú ki akart kölcsönözni egy videókazettát, kis ideig autóztak, de fáradtak voltak, így inkább lefeküdtek aludni. A holttestet a szobában hagyták. Másnap reggel együtt betették a fürdőkádba, mert elhatározták, hogy feldarabolják.

Fia a Csillag börtönben raboskodik

P. Andrást 2003-ban életfogytig tartó fegyházra ítélte a bíróság azzal a kitétellel, hogy az akkor 23 éves fiatalember legkorábban negyven év múlva szabadulhat. Soproni Ágnes fia jelenleg a szegedi Csillag börtönben raboskodik. Úgy tudjuk, az édesapja nem fordult el tőle, rendszeres küld csomagot neki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció