Videón mutatta meg az Országos Mentőszolgálat, hogyan veszik le a koronavírus ellen használható védőfelszerelést a mentősök. Három gumikesztyűt hordanak, a negyedikkel pedig a harmadikat veszik le.

Az Országos Mentőszolgálat egy videót osztott meg a közösségi oldalán, ezen azt mutatják meg, hogyan kell szakszerűen levenni a koronavírus-járvány miatt kötelező védőfelszerelést.

Ha eddig valaki nem értette miért kell milliószámra gumikesztyűt hozni az országba, akkor most megértheti.

A képen látható mentős dolgozó egymás után szakszerűen veszi le a gumikesztyűket. Az egyiket azonnal eldobja, majd fertőtleníti a gumikesztyűs kezét. A középső kesztyűvel a védőruháját veszi le magáról, azzal együtt azt is eldobja.

A harmadik gumikesztyűt úgy veszi le, hogy ne érintse meg a bőrét, majd kézfertőtlenítővel ismét bedörzsöli a kezét.

Ezt követően felveszi a negyedik pár kesztyűt, ezzel veszi le magáról a szemvédőt és a maszkot, majd lefújja fertőtlenítővel a cipőjét, újra fertőtlenítővel dörzsöli a gumikesztyűs kezét és csak ezt követően veszi le magáról végleg a kesztyűt.

<

A mentősöknek nincs könnyű dolga, ennyi védőfelszerelésben rendkívül kényelmetlen lehet dolgozni, ráadásul a kánikula még előttünk van.

<

A videó alapján egyértelmű, hogy a koronavírussal nagyon kell vigyázni, figyelni kell minden kis mozdulatra, nehogy megfertőződjenek az életmentők. A videót ide kattintva lehet megnézni.

<

Kiemelt kép: Mentősök – Forrás: MTI/Bruzák Noémi

<