Egy ismerősük csalta Győrbe a két lányt, majd ott „eladta” és szexmunkára kényszerítették őket. A lányoknak sikerült megszökniük.

A két férfi és egy női elkövető közül az egyik férfi azzal az ígérettel csalta az ország keleti részéről Győrbe a két lányt, hogy ott már nem kell a testüket árulniuk. Győrben azonban fejenként kétszázezer forintért eladta őket. A nő, aki megvásárolta a lányokat, az élettársával együtt bezárta, majd prostituáltként dolgoztatta őket és elvette a jövedelmüket.

Az egyik férfi korábbról ismerte az egyik lányt és azzal tévesztette meg, hogy segíteni szeretne nekik, ezért elviszi őket Győrbe egy kedves nőhöz, akire csupán mosni és főzni kell.

A kiszolgáltatott helyzetben lévő, intézetben nevelkedő lányok még aznap elfogadták az ajánlatot és 2018 tavaszán Győrbe utaztak a férfival. A férfi már ekkor megbeszélte a nőismerősével a két lány eladását. Tudta ugyanis a nőről, hogy két győri lakásának szobáit prostitúció lebonyolítására adja ki.

A lányok Győrbe érkezésük után másnap tudták meg, hogy prostitúció céljából értékesítették őket, az eladási árukat pedig le kell dolgozniuk. A lányokat megvásárló nő és az élettársa azzal fenyegette meg a lányokat, hogy a követelés nem teljesítése esetén eladják őket Budapesten, ahol még keményebb körülmények közé kerülnek majd –írja a 24.hu

A lányokról a nő erotikus fotókat készített, amiket az élettársa hirdetési oldalakon jelentetett meg, majd azt is meghatározták és meghirdették, hogy milyen jellegű szexuális szolgáltatást kell nyújtaniuk. A lányok bevételét elvették, a lakás bejárati ajtaját pedig zárva tartották. A lányok végül úgy tudtak megszökni, hogy a lakásba érkező újabb prostituált az ajtóban felejtette a kulcsot.

Az elkövetők akár húsz évet is kaphatnak két rendbeli minősített emberkereskedelem, illetve prostitúció elősegítésének bűntette miatt.

Kiemelt kép: illusztráció