Egy régóta tartó, haragos viszony állhat a történtek hátterében. Persze nem ez volt az első húzása a férfinek: a saját tetőjét is kibontotta már, hogy el tudja lökni a szomszéd biciklijét.

Videón a bűncselekmény

Meglőttek egy kutyát a Bács-Kiskun vármegyei Tataházán, amit egy biztonsági kamera is rögzített – derül ki az RTL híradójából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt található a település

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Azonnal sietett

A közreadott videón hallható a kutya vonyítása, majd a zajra a kerítésnél feltűnő szomszédok láthatóak a kerítésnél. Ők szóltak Burszki Gábornak, aki azonnal anyósa házához sietett. „Láttam, hogy szegény kutya nagyon meg van ijedve, el is bújt és nem is tudtam hozzá férkőzni, csak egy kicsit később” – nyilatkozta a férfi.

A szomszédot látták

Hozzátette, ekkor fedezte fel, hogy vérzik az oldala és meglőtték, Ekkor azonnal rendőrt hívott, akinek elmesélte a történteket. Megjegyezte azt is, hogy az egyik szomszédra gyanakszik, mivel a szemtanúk pont egy olyan kiszögellésben látták őt, ahonnan a lövés érkezett.

Többet is találtak a testében

Később aztán az állatorvosnál még annál is nagyobb meglepetés várta az állat gazdáját. Noha a kamerafelvételen csak egyetlen egy puskalövést lehetett hallani, a röntgenfelvétel alapján a kutyában négy lövedéket talált az orvos. Ebből pedig csak egy dologra lehet következtetni.

Nem ez volt az egyedüli húzása

Valószínűleg már korábban is rálőtt a kutyára, csak nem volt itthon senki és nem hallották a lövést – mondta Burszki Gábor. A szomszédos ház lakójának évek óta baja van a szomszédjaival. Egyszer még saját házának tetejét is kibontotta, hogy azon egy hosszú botot kibújtatva el tudja dönteni a házának támasztott biciklit.

Mi van, ha a gyerekek játszanak ott?

Azt azonban nem tudni, hogy miért haragszik arra a kutyára, amely szemmel láthatóan nyugodt és barátságos. „Igazából az a félelmünk, hogy bármikor, ha a kutyára rálő, az itt játszó gyermekeket találja el a golyó és sérüléseket okoz” – osztotta meg aggodalmát Burszki Gábor.

Már a zsaruk is vizsgálódnak

A csatorna kereste a feltételezett elkövetőt is, de nem találta otthon. Úgy tudják külföldön dolgozik. Az ügyben rendőrségi eljárás indult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A csatorna összeállítása itt tekinthető meg

(Kiemelt képünk is innen származik.)