Nem sokkal a cikkünk megjelenése előtt egy ipari kamerával készült felvételt kapott a BudaPestkörnyéke.hu hírportál az egyik olvasójuktól arról, hogyan történt ma reggel az 5 ember halálát okozó vasúti baleset Mindszentnél. A döbbenetes videót a cikkünk alján éred el.

Totális baleset

A felvételen 16. másodpercnél tűnik fel a vonat, két másodperccel később karambolózott is a kisteherautóval. Jól látszik a felvételen, hogy a teherautó nem lassított. Az ezt követő másodpercekben kisiklik és oldalára borul a vonat, letarol mindent, ráadásul az egész szerelvény elfordul. A hátulja kerül a menetirány szerint előre. A videót a cikkünk alján éred el.

Menekülés a buszmegállóból is

A felvételen az is látszik, hogy a közeli buszmegállóban álló hölgy észrevette a balesetet és megpróbál elmenekülni, de szerencsére a vonat a buszmegállót már nem tarolta le.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vonatbaleset Mindszentnél

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, kedden reggel 7 óra előtt egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol összeütközött a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal. A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben több mint tízen megsérültek, öten pedig a helyszínen meghaltak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rokonok utaztak az autóba

A Citroën Jamper típusú kisteherautóban heten utaztak, egy Zsolt nevű férfi vezetett. Sógorait vitte munkába. Az ütközés következtében a kisteherautó megpördült és mintegy 20 méterre a kereszteződéstől állt meg, félig lecsúszva a vasúti töltésről.

Fotók a balesetről

Képek forrása: Facebook/Katasztrófavédelem

Nem maradt ideje fékezni

Kiskunfélegyházáról Hódmezővásárhelyre tartó motorvonat vezetőjének alig maradt ideje fékezni, amikor az átjáróban váratlanul elé hajtott egy kisteherautó. „A fékhatás így már nem érvényesülhetett” – mondta a MÁV szóvivője.

Nem hibázott a mozdonyvezető

A mozdonyvezető mindent az utasításoknak megfelelően tett, betartotta a pályaszakaszon érvényes 80 kilométer per órás sebességhatárt is. A biztosítóberendezés jól működött, a közút felé tiltó jelzést mutatott – tudatta a szóvivő.

100 métert siklott a vonat

A vonaton a vezetőn és a jegyvizsgálón kívül tizenketten utaztak. A mozdonyvezetőn kívül mindenki megsérült. A jármű az ütközés után csaknem 100 métert siklott, majd az oldalára borult. Az anyagi kár meghaladhatja a 100 millió forintot, a motorvonatot selejtezni kell – közölte Biber Anett szóvivő.

Műszaki mentés

A motorkocsit daruval emelték vissza a pályára és egy mozdonnyal vontatták el a helyszínről. A műszaki mentés miatt – várhatóan szerda reggelig – Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek – mondta a szóvivő. Hozzátette: a pályaszakaszt a vasútforgalom újraindulása után is csak csökkentett sebességgel használhatják majd a szerelvények.

Négyen szörnyethaltak

A balesetben öt férfi a helyszínen életét vesztette, a mentők két férfit súlyos sérülésekkel, fej- és végtagsérülésekkel kórházba szállítottak. Négyen azonnal meghaltak, az ötödik férfiért még küzdöttek a mentősök, de őt sem tudták megmenteni.

Sokkos állapotba került az egyik sérült

A hatodik utas súlyos koponyasérülést szenvedett, a hetedik személy pedig a saját lábán szállt ki a járműből, fel-alá járkált, látszott rajta, hogy sokkos állapotban van, fogalma sem volt, hogy mi történt.

Itt a döbbenetes videó, 16 másodpercnél jön a vonat

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült felvétel – Forrás: Facebook/Katasztrófavédelem