Huszonöt év fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék Cs. Krisztiánt, aki négy évvel ezelőtt kivégzett két fiatal fiút a Deák téren. A bűncselekményben résztvevő ikrek: J. Marcell és J. Dániel hét és fél, illetve öt év fegyházat kaptak. A három férfi leghamarabb a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételesen szabadlábra.

Elsőfokú ítélet

Hétfőn elsőfokú ítéletet hozott a bíróság az egész országot megrázó Deák téri kettős gyilkosság ügyében. 2020 májusában ez volt az első olyan hétvége a Covid utáni lezárások után, amikor önfeledten bulizhattak a belvárosban a fiatalok, ám ezen a hétvégén vesztette életét tragikus körülmények között a 16 éves M. László és a 20 éves K. Gergely. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Halálra késelte

Egy kilenc centis késsel a 18. születésnapját éppen aznap ünneplő Cs. Krisztián kétszer a hátán, kétszer pedig a mellkasán szúrta meg a 16 éves Lászlót. Miután összeesett, J. Marcell a szúrásoktól magatehetetlenül fekvő, haldokló, de még eszméleténél lévő fiatalembert többször fejen rúgta.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Dulakodni kezdtek

Az ikertestvére, J. Dániel közben mellette állt és támogatta. A késelő ezután dulakodni kezdett Gergellyel, akit összesen négyszer szúrt meg, egyszer pedig nekifutásból meg is rúgott. Az ügyben további három embert is bíróság elé állítottak, akiket garázdaság, illetve rablás miatt már elítéltek.

A szülők felháborodtak

A múlt heti tárgyaláson K. Gergely szülei nem bírták tovább hallgatni a az ügyvédek védőbeszédeit, ezért az elsőrendű terhelt ügyvédjének felszólalása után elhagyták a bíróság épületét. „Elég volt ebből, hallgatni sem bírom tovább. Ez a tetű nem volt még 21 éves, amikor megölte a fiamat és a másik fiút, ezért sajnos nem kaphat életfogytiglant. Attól tartok, hogy kap majd húsz évet és hazamehet. Remélem, hogy a maximálisan kiszabható 25 évet szabják ki rá” – mondta a meggyilkolt fiú apja.

A másik áldozat családja is felháborodott

A másik meggyilkolt fiúnak, M. Lászlónak a keresztanyja azt mondta, reméli, hogy a legszigorúbb büntetést kapja az elkövető. „Arra hivatkoznak, hogy milyen szigorú körülmények közt vannak a börtönben, miközben a két fiú el van temetve. Remélem, a maximális büntetést kapja”

El akarta jegyezni a párját

Gergely imádott élni, a halála előtt tele volt tervekkel, sőt, már a gyűrűt is megvette, amivel el akarta jegyezni a párját. Az ügyben az akkor 17 éves öccsét is megvádolták a verekedésben való részvételéért, pedig őt egy ütése után szinte azonnal leterítették.

Elveszítette a szüleit

László a halála előtt néhány héttel veszítette el imádott édesanyját, az apukája pedig már évekkel azelőtt meghalt. A késelés idején a nagymamája, Babi néni nevelte a 12 éves húgával együtt. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

 Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu