A csütörtök délelőtt történt baleset komoly forgalmi fennakadást okozott Budapesten. A BudaPestkörnyéke.hu tudósítója közvetítette az eseményeket.

Ez volt a baleset előzménye

Peugeot Boxer platós kisteherautó haladt a 9. kerületben a Soroksári úton kifelé, az Illatos út irányába csütörtök délelőtt. A sofőr férfi a Soroksári út 97. szám alatt található telephelyre tartott, ami az út jobb oldalán, a HÉV síneken túl található. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Figyelmetlen volt a kisteherautó sofőrje

Amikor odaért, látta, hogy szemből nem érkezik szerelvény, ám elkövette a szokásos hibát: jobbra nem figyelt, így azt nem észlelte, hogy a Közvágóhíd felől épp akkor ér oda a H6-os HÉV.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tudósítónk a baleset helyszínén több fotót is készített

Platós kisteherautó ütközött a H6-os HÉV-vel – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

A HÉV már nem tudott megállni

Tudósítónk arról számolt be, hogy a szerelvény vezetője már hiába vészfékezett, nagy erővel a Peugeot jobb oldali ajtajának ütközött, amitől a kisteherautó 90 fokban elfordult és közvetlenül a HÉV mellett állt meg, elfoglalva a befelé tartó sínpárt is.

Itt történt a baleset

Szerencsére nem ült az anyósülésen senki

Az volt a szerencse a szerencsétlenségben, hogy ugyan a kisteherautóban általában ketten utaznak, de ma a sofőr kivételesen egyedül jött. Ő így is megsérült, de csak könnyebben, kivizsgálás céljából kórházba szállították a mentők. A szerelvény fedélzetén tartózkodó utasok, illetve a vezető nem sérültek meg.

Tudósítónk felvétele a baleset helyszínéről

Súlyos károk keletekeztek a kisteherautóban – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK

Ez történt a baleset után

A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a kisteherautót, más dolguk nem volt. A helyszínre érkezett a BKV daruja és műszaki segélyszolgálata is, de végül egy speciális autómentő húzta le a sínekről a mozgásképtelen Peugeot-t.

Okozott a baleset némi fennakadást

A H6-os HÉV helyett mintegy két órán keresztül pótlóbuszok közlekedtek a Közvágóhíd végállomás és Pesterzsébet felső megálló között.

Most már zavartalanul haladhat a forgalom

A rendőrség legfrissebb hírei szerint a helyszínelés és a műszaki mentés is befejeződött, így a szóban forgó útszakaszon a forgalom zavartalanul haladhat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült felvétel Forrás: BudaPestkörnyeke.hu/GK