A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves férfival szemben, aki az albérletében verte meg barátnőjét, annak ellenére, hogy egy hónappal korábban testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Ököllel ütötte

A vádirat szerint a vádlott és barátnője a bérelt lakásban összeveszett, majd a férfi több alkalommal fején és mellkasán ököllel megütötte a nőt, aki az arcán is megsérült, valamint bordatörést szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Súlyos testi sértés

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a különös visszaeső férfival szemben súlyos testi sértés bűntette elkövetése miatt emelt vádat, melyben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a közel 78.000 forint összegű bűnügyi költséget is a vádlott fizesse meg.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A korábbi büntetése

Mivel a férfi mindezt a felfüggesztett szabadságvesztés tartama alatt követte el, az ügyészség indítványt tett a korábbi büntetés végrehajtására is. Ugyanis ha az elkövető a próbaidő alatt újabb szándékos bűncselekményt követ el, a felfüggesztett büntetést az új büntetéssel együtt végre kell hajtani.

Mehet a börtönbe

Így ha a bíróság a vádlottat bűnösnek mondja ki, a mostani cselekménye miatti büntetésen túl további másfél év szabadságvesztés letöltése is vár rá, közölte honlapján az ügyészség.

Verőlegényekkel zsarolta

Néhány héttel ezelőtt, itt a Kékvillogó oldalán írtuk meg, hogy a Kiskunhalasi Járási Ügyészség zsarolás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki szakítást követően volt élettársától veréssel fenyegetve pénzt követelt, mivel szerinte a nő a kapcsolatuk alatt érdemtelenül spórolta össze egy lakás árát.

Megromlott a kapcsolat

A vádirat szerint a jánoshalmi férfi és a sértett négy évig éltek élettársakként együtt. A kapcsolatuk megromlása miatt a közös tulajdonú ingatlanukat értékesítették, és a vételárat elosztották egymás között. 

Nyomozni kezdett a férfi

Amikor 2021 augusztusában a nő szakított és elköltözött a közös otthonukból, a férfi nyomozni kezdett volt párja anyagi helyzete és magánélete után. Ennek során tudomására jutott, hogy a nő még az együttélésük idején, az ő tudomása nélkül vásárolt magának egy ingatlant, ahová a szakításukat követően beköltözött, illetve más férfiakkal is kapcsolatot ápolt.

Fenyegetés

A férfi a fentiek miatt nagyon kiakadt és úgy gondolta, volt párja nem érdemli meg azt a pénzt, amit kifizetett neki az ingatlan eladását követően. Dühében vissza akarta követelni a pénz, 1,7 millió forintot, továbbá megfenyegette a nőt, ha nem fizet, akkor kiveri a fogait.

Utalt

A nő a fenyegetés hatására két részletben valamivel több, mint 1 millió forintot átutalt a vádlottnak annak reményében, hogy – bár a tartozást nem ismerte el – a férfi felhagy a napi szintű személyes és telefonos háborgatással, valamint a további követelőzéssel.

Továbbra is zaklatta

Nem így történt, mert a volt élettársa még hónapokon át többször is azzal fenyegette a nőt, hogy külföldi behajtó ismerőseivel megvereti, ha nem teljesít. Bár a nőben a fenyegetések komoly félelmet keltettek, a zsaroló követelésének nem tett eleget.

Börtönbe mehet

Az ügyészség a férfit zsarolás bűntettével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozta. Bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció