Súlyos baleset történt csütörtök reggel Pestszentimrén, a Kisfaludy utca és a Juhász József utca találkozásánál.

Ki akart kanyarodni a Suzuki

Egy Suzuki Ignis közlekedett a Juhász József utcán, majd a Kisfaludy utcára akart kanyarodni. A sarokra kihelyezett szemeteskukáktól nem igazán lehetett kilátni, ráadásul szembe sütött a Nap, valamint egy kisebb dombról jönnek lefelé a járművek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagy tempóval érkezett a Hyundai

Vélhetően ezért nem vette észre az Ignist vezető idősebb nő, hogy a főúton egy Hyundai Santa Fe nagy tempóval közeledik. Elkezdte a kikanyarodást, a Hyundai pedig éppen akkor ért oda, így a következő pillanatban telibe találta a Suzuki bal elejét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Letarolta a bokrokat és a kukákat  

A Hyundai sofőrje próbálta elrántani a kormányt, ennek az lett az eredménye, hogy a városi terepjáró áttért a bal oldalra, felhajtott egy autókijáróra, letarolt néhány bokrot és a járdán álló kukákat, majd megpördült. A kihajtón épp várakozott egy fiatalember, ő nagy lélekjelenléttel felugrott a fából készült kertkapura, így neki nem esett baja

Beszorult a roncsba  

A tengelye körül többször megpördülő Ignis sofőrje vélhetően nem használta a biztonsági övét és beszorult a roncsba, őt a helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, mégpedig úgy, hogy levágták a bal első és a bal hátsó ajtót, valamint a köztük lévő B oszlopot.

Súlyos sérülések

Ezt követően átadták a mozgásképtelen, csonttörést és egyéb zúzódásos sérüléseket szenvedett sérültet a mentőknek, akik az Országos Baleseti Intézetbe szállították. Szintén nő utasa is megsérült, őt is kórházba kellett szállítani zúzódásos sérülésekkel, illetve más sebekkel.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Nem emlékezett rá, hogy be volt-e kötve

A Hyundait vezető fiatalember nem sérült meg a baleset során, arra viszont nem emlékezett, hogy be volt-e kötve, de az öv állapotából ítélve nem túl valószínű… A karambol miatt a 184-es, a 284E és a 84E autóbuszok nagyjából másfél órán át terelve közlekedtek, nem érintették a Kisfaludy utca nevű megállót. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK