A Fenyő-gyilkosság egyik tárgyalási napján Portik Tamás fia odalépett a folyósón a tárgyalásra érkező bíróhoz, száumonkérte őt, majd forró kávét öntött az arcába. Ifjabb Portik Tamás azóta bilincsben várja a tárgyalást, ma születhet ítélet az ügyében.

Bíróra támadt

Bíróság elé állították szerdán ifjabb Portik Tamást, aki az édesapja gyilkossági ügyét tárgyaló Póta Péter bíróra támadt január 30-án a Fővárosi Bíróság épületében. A bírót tanúként hallgatják meg. A gyanúsítottat, akit bilincsben vezettek elő, három kommandós őrzi. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Folyósón várta a bírót

A Fenyő János elleni gyilkosság ügyében folytatott per egyik tárgyalási napjának reggelén ifjabb Portik Tamás a tárgyalóterem előtt várakozott. Édesapja, a per fő vádlottjaként videón keresztül akart bekapcsolódni a tárgyalásba. Ifjabb Portik közben a folyósón várt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Forró kávét öntött a bíró arcába

A tárgyalás kezdete előtt, amikor Póta Péter tanácselnök megérkezett a teremhez, az útját állta Portik fia. Egy rövid szóváltást követően a tanácselnök hiába figyelmeztette, hogy menjen az útjából, fiatal férfi egy pohár forró kávét öntött a bíró arcába. Az Index tudósítása szerint egy újságíró lépett közbe, és vitte arrébb a fiatal férfit. Először biztonsági emberek érkeztek a helyszínre, később a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdték meg az adatrögzítést.

Hivatalos személy elleni erőszak

Ifjabb Portik Tamást ezután hivatalos személy elleni erőszak gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd elrendelték a 30 napos letartóztatását. Egy hónapra rá újabb 90 nappal meghosszabbították a döntést a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt, így június 1-jéig nem kerülhet szabadlábra – írja a Blikk.

Ma elítélhetik

A bíróság előzetes bejelentése szerint még ma ítélet születhet, miután a férfi kész vallomást tenni. A Központi Nyomozó Főügyészség azt közölte, hogy a férfi már korábban is próbált – sikertelenül – kapcsolatba lépni a bíróval, a tárgyalást megelőzően pedig egy bírósági alkalmazottól arról érdeklődött a bíróság folyosóján, hogy merről érkezik majd a tárgyalást vezető bíró.

A Fenyő-gyilkosság

Fenyő János médiavállalkozót több mint 25 éve, 1998. február 11-én lőtték agyon a Margit utcában. Az elkövetéssel Joseph Rohácsot, a bérgyilkos megbízásával Portik Tamást vádolták meg, míg Portik felbujtójaként a Nap tévé korábbi tulajdonosa, Gyárfás Tamás áll a törvényszék előtt. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció