Ugyan leírták, hogy nem történt meg a feszültségmentesítés, ennek ellenére nem olvasta el a szerencsétlenül járt férfi munkatársa a dokumentációt. Figyelmetlensége kollégája életébe került.

Éppen megtöltöttek egy teherkocsit

Az eset még két éve, április huszadikán történt a Baranya vármegyei Szentlőrinc vasútállomásán. Itt ketten pakoltak be ömlesztett terményeket a vasúti kocsikba egy rakodógéppel. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jelezték, hogy tilos közel menni a vezetékhez

Az ügy egyik vádlottja kezelte a gépet, a későbbi áldozat pedig neki segített. A gépkezelő átvette a rakodási engedélyt, amiben szerepelt az, hogy a 8-as számú vágány feletti felsővezeték nincs feszültségmentesítve, továbbá, hogy a nagyfeszültség alatt álló berendezéseket tilos 3,2 méternél jobban megközelíteni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Életveszélyes munkavégzés

Azonban nem olvasta el a részleteket. így nem is tudta, hogy áram alatt van a vezeték. A rakodásra leállított szerelvény utolsó vagonja a nagyfeszültségű felsővezeték alatt állt és a munkagép részei is 1 méternél közelebb voltak a vezetékhez.

Megégett, majd a kórházban elhunyt

Ekkor kollégája felmászott az utolsó vagonba, hogy irányítsa a szállítószalag csőrét, amikor a nagyfeszültségű légvezeték áthúzott rá. Ettől a ruhája meggyulladt és teljes teste megégett. Végül emiatt a kórházban három nap múlva életét veszítette.

Szabályszegések sorozata

A vádhatóság szerint a cég – a tragédia helyszínén jelen nem lévő – ügyvezetője megszegte a munkához kapcsolódó biztonsági követelményekről szóló szabályzatok rendelkezéseit, emellett a rakodógépet kezelő alkalmazott sem tartotta be a munkavédelmi előírásokat.

Akár öt évet is kaphatnak

A Szigetvári Járási Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja a két férfit, akiknek felelősségéről a Szigetvári Járásbíróság fog dönteni. Amennyiben bűnösnek találják őket, akkor akár öt évet is a rácsok mögött tölthetnek.

Halálos áramütés a zuhany alatt

Ebben az esetben tudni, hogy ki a felelős, azonban egy Békés vármegyei tragédia esetében még ezt sem lehet tudni. Mint korábban hírt adtunk róla, februárban, Békés városában halálos áramütést szenvedett egy nő, miközben otthonában zuhanyzott.

Mindent megtettek

Hosszasan, több mint egy órán keresztül küzdöttek a nő életéért a kiérkező mentők, akik gyógyszeresen is próbálták az újraélesztést elősegíteni és mechanikus mellkaskompressziós eszközt is bevetettek. Ám hiába volt minden erőfeszítés, a nő a helyszínen életét vesztette.

Beázott a mennyezet

A haláleset kapcsán a Békési Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást, azonban azt megszüntették. Édesanyja szerint azt állapították meg, hogy az előszoba mennyezete beázott, az áram pedig onnan vezetett át a fürdőbe. Csakhogy két éve lakunk itt, és eddig soha nem fordult elő hasonló – adott hangot kétségeinek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünkön a szentlőrinci vasútállomás látható, forrás: Google.)