Szörnyűség történt egy borsodi településen: egy házaspár egy használt két részes előszoba szekrény felső részét nem rögzítette biztonságos módon, a bútort pedig a 2 éves gyermekük közben magára rántotta. A kicsi a baleset következtében életveszélyes sérüléseket szerzett. Az anya és az apa ellen most emeltek vádat.

Vettek egy előszoba szekrényt

A vádirat szerint a vádlott házastársak egy borsodi településen lévő családi házban, albérletben éltek 3 kiskorú gyermekükkel. 2022. július közepén vásároltak egy két részes laminált forgácslapból készült előszoba szekrényt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A falhoz támasztotta

A férfi a szekrény alsó részén lévő 3 db csapra ráhelyezte a bútor kétpolcos felsőrészét, majd a nappaliban a falhoz támasztotta. A vádlottak tudatában voltak annak, hogy az illesztőcsapok csak azt akadályozzák meg, hogy a felsőrész ne csúszkáljon, a stabil és biztonságos használathoz viszont a felsőrész hátlapját a falhoz kellett volna rögzíteni, amit elmulasztottak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A szobában voltak a gyerekek

Júliusban, az egyik délután a család otthon tartózkodott, a nő a mosógépben ruhát cserélt, míg a férfi a 3 kiskorú gyermekükkel a szobában volt.

Magára rántotta

A 2 éves kiskorú néhány percre kikerült a vádlottak felügyelete alól és a szekrény alsó részére felkapaszkodva a bútor polcos felső részét kimozdította és azt magára rántva hanyatt esett.

Orvoshoz vitték

Az anya észlelve a balesetet leemelte a gyermek mellkasáról a szekrényt, majd férjével együtt haladéktalanul gondoskodtak orvosi ellátásáról.

Életveszélyesen megsérült

A gyermekkorú sértett a cselekmény következtében közvetetten életveszélyes sérüléseket szenvedett el, derült ki az ügyészség közleményéből.

Fogházt kaphatnak

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottakkal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett fogház büntetést indítványozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Gázolás Pomázon: „Sok gyermek használja azt a zebrát, ahol a baleset bekövetkezett”– Az iskolaigazgató gyors megoldást sürget, már a polgármestert is felkereste

Kiemelt kép: Illusztráció