Miután leforrázta a rá bízott gyerekeket az asszony, bement a szobába és megette a saját gyermekét. A miskolci nő a könyökével verte le véletlenül a forró vizet a tűzhelyről, ezután nem nyújtott segítséget a piciknek. A kicsik nagyon súlyos égési sérülést szenvedtek.

Otthon volt gyermekeivel

Egy miskolci asszony maradt otthon egyedül három hónapos és másfél éves gyerekével otthon, hozzá csatlakozott azonban sógornője is, az ő két és fél éves gyerekével. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Vizet forralt az ebédhez

Az anya éppen az ebédhez forralt vizet a konyhában, azonban ki kellett szaladnia valamiért az udvarra, de meghagyta a szomszédos szobában pihenő sógornőjének: addig figyeljen az ő két gyermekére is. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tápszert akart adni az egyik gyereknek

A bent maradó anya ezután ki is ment a szobából, gondolta, addig tápszert készít a saját gyerekének, amihez a fazékból mert egy pohár vizet.

Leforrázta a két kisgyereket

Eközben viszont véletlenül a könyökével meglökte a tűzforró vízzel színültig lévő fazekat, ami egyenesen a rábízott két kisgyerekre ömlött. 

Otthagyta a leforrázott gyerekeket

Az asszony azonban ahelyett, hogy azonnal mentőket hívott volna, vagy szólt volna a gyerekek édesanyjának, a két leforrázott, súlyosan megégett kicsit otthagyta, és beballagott a szobába, hogy a kisfiát megetesse. 

Bíróság elé áll

Később, mikor kórházba vitték a sérült gyerekeket, kiderült, hogy súlyos, II. fokú égési sérüléseket szereztek, így most az asszony életveszélyt okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt áll bíróság elé. 

Mosáshoz készülődött a család

Tavaly márciusban írtunk arról, hogy szintén egy borsodi család mosáshoz készülődött, amihez a férfi kivitte az udvarra a keverőtárcsás mosógépet és a centrifugát.

Fedő nélkül hagyta a forró vizet

A nyári konyhában, egy kisméretű fazékban vizet melegített, majd amikor felforrt, fedő nélkül a nyári konyha bejárati ajtaja előtti járdaszakaszon letette a földre.

A kisfiú bele esett a forró vízbe

Eközben a mosógéptől nem messze játszott a 6 éves kisfia. A férfi hozzálátott a mosógép tisztításához a kerti csapnál, amikor a játék közben szaladgáló gyermek a forró víz közelében szaladgált, majd megbotlott és beleült a mögötte lévő fazékba.

Kórházba vitték a kisfiút

Kiabálására a férfi rögtön kikapta az edényből, élettársával együtt levetkőztették, és a kerti csapnál azonnal hűteni kezdték, majd vizes törölközőbe csavarva kórházba vitték.

Életveszélyes állapotba került a gyerek

A gyermek testének mintegy 60 %-án másodfokú és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, melynek következtében közvetlenül életveszélyes állapotba került.

Felfüggesztett fogházat kértek az apára

Az apa a tőle elvárható figyelmet és körültekintést elmulasztotta, amikor a vízzel tele fazekat úgy helyezte el a gyermeke közelében, hogy azt nem takarta le, illetőleg egyéb módon nem akadályozta meg a baleset bekövetkezését. Az ügyészség felfüggesztett fogházat kért a büntetlen előéletű családfőre.  A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció