Borzalmas dolgot művel egy 87 éves nénivel a kegyetlen férfi! Az eset még 2021 szeptemberében történt, amikor is az idős nénit a férfi megverte, majd pedig rágyújtotta a házat. Az idős asszony halála miatt elítélték a férfit, ám most a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a bűncselekmény súlyosabb minősítésének megállapítását indítványozta.

Mehet a börtönbe

A Miskolci Törvényszék nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és magánlaksértés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a visszaeső vádlottat azzal, hogy büntetéséből legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egyedül lakott a néni

Az ítélet szerint a nehezen mozgó, rosszul látó idős sértett egyedül lakott otthonában, amelyet – betegségei miatt – nagyon ritkán hagyott el. A férfi korábbról ismerte az idős nőt, aki korábban megkérte a férfit, hogy vásároljon be neki. Ekkor az idős nő beengedte a férfit otthonába, aki különböző értéktárgyakra figyelt fel.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Betört

Mivel az elkövetőnek nem volt állandó jövedelme, elhatározta, hogy bemegy a sértett házába, és onnan az értékesnek tartott tárgyakat ellopja. 2021. szeptember 24-én hajnalban az emeleti ablakon keresztül bemászott a nő házába, ahol kutakodott, mire az asszony felébredt és felkelt az ágyból. A férfi ekkor megijedt, hogy a sértett felismeri, ezért magához vett a kamrából egy franciakulcsot, amivel többször fejen ütötte az idős nőt.

Megrugdosta

Az asszony elvesztette az eszméletét, a földre esett, ahol támadója még legalább kétszer megrúgta. A vádlott az éjjeli szekrényről felkapta a néni hatvanezer forint értékű fülbevalóját és a nála lévő öngyújtóval meggyújtott egy takarót és egy ajtótokot.

Meghalt a néni

Az elkövető a magatehetetlen nőt otthagyta a házban, a kocsmába ment, ahol a fülbevalót hétezer forintért eladta. A tűzesetről az ingatlanhoz érkező ételfutár értesítette a tűzoltókat. Az idős asszony halálát füst-, és szén-monoxid mérgezés okozta.

Fellebbeztek

Az ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére, a különös kegyetlenség, mint minősítő körülmény megállapítása érdekében, az elkövető és védője pedig a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

Nem érdekelte, mi lesz

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a vádlott mindvégig céltudatosan cselekedett, tettét egyértelműen a pénzszerzés motiválta. A gátlástalan elkövetőt a tűz gyújtását követően egyáltalán nem érdekelte az a körülmény, hogy a még élő, idős, magatehetetlenné vált sértettet a saját házában éri a tűzhalál vagy a fulladásos halál, ezért cselekménye nemcsak nyereségvágyból, hanem különös kegyetlenséggel elkövetettként is minősül.

Élete végéig

Az életfogytig tartó fegyházbüntetés enyhítésének törvényes indoka nincs. Az ítélet elleni fellebbezéseket a Debreceni Ítélőtábla bírálja el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció