Döbbenetes dolog történt Pécs közelében: három a rendőrséghez tartozó kutyát feltehetően megmérgezhettek, a Pécsi Rendőrkapitányság most állatkínzás ügyében nyomoz.

Tisztázatlan körülmények

Az állatok halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok, a Blikk információi szerint állatkínzás ügyében folyik jelenleg is nyomozás.

Az állatok gazdája talált rájuk

Gazdájuk, Erika, a mohácsi rendőrség parkolójában álló autójában talált rá a három kutya holttestére. A pécsi rendőrséghez tartozó Émon, Locky és Cinkos iszonyú kínok között pusztultak el, a gyilkosság körülményeit még vizsgálják. A kutyák a legmagasabb szintű, K-9-es kiképzést kapták.

Teljes hírzárlat

A rendőrség a kutyák halála után teljes hírzárlatot rendelt el az ügyben, ám a Blikk megtudta, hogy a gyilkosság okairól a nyomozók is egyelőre csak találgatnak.

EZ IS ÉRDEKELHET:

Nincsenek nyomok

Megnehezíti a dolgukat, hogy a mohácsi parkoló nem volt bekamerázva, így így nincs videófelvétel a történtekről.

Nem tudni, milyen méreg végzett az állatokkal

A boncolás során nem tudták pontosan megállapítani, hogy milyen mérget használt a gyilkos. Úgy vélik, talán növényvédő szer okozta a halálukat.

Ezt mondja az informátor

A Blikk informátora a lapnak azt nyilatkozta, hogy a zászlós hölgynek az irodában akadt dolga, ezért a rendőrségi parkolóban álló kocsijában, bezárt boxokban hagyta Émont, Lockyt és Cinkost. Azért, hogy szellőzzön az autó, a nő nyitva hagyta a csomagtartót és az ajtót is.A négylábúak ételmegtagadásra is ki voltak képezve, így csak olyan ember mérgezhette meg őket, akit nagyon jól ismertek.

Zajlik a nyomozás

A Pécsi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt nyomoz az ügyben.

Kiemelt kép: Illusztráció