Több ember meghalt és több megsérült, amikor vonat elé hajtott egy kisteherautó Mindszentnél kedden reggel – közölte a rendőrség tájékoztatása nyomán az MTI.

Vonattal ütközött a teherautó

A baleset valamivel 7 óra előtt történt Mindszent belterületén, a Déli utcai vasúti átjáróban. Egy kisteherautó a sínekre hajtott, ahol a Szentesről Hódmezővásárhelyre tartó motorvonattal ütközött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kisiklott a vonat

A vonat az ütközés erejétől kisiklott. A balesetben többen megsérültek és többen a helyszínen meghaltak Az első információk szerint a vonaton 22 utas tartózkodott, közülük ketten súlyosan, nyolcan könnyebben megsérültek.  A baleset bekövetkezésekor a fénysorompó jól működött, a teherautó a tilos jelzés ellenére hajtott a vonat elé, a teherautó utasai között vannak halálos áldozatok.

Öt holttestet emeltek ki

Korábban, Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője a vonatbalesettel kapcsolatban azt mondta, hogy heten utaztak a kisteherautóban, és öt  holttestet emeltek ki belőle a tűzoltók. A vonat utasai közül senki nem halt meg.

Egy szemtanú segített

A Magyar Vöröskereszt egyik önkéntes ápolója a baleset szemtanúja volt. Lukács Éva azonnal megállt és elsősegélyben részesítette a sérülteket.

Lezárták az utat

A rendőrök a helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utat teljes szélességében lezárták. A forgalmat a környező utcákra irányítják.

Árokban a vonat

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ütközés következtében a vonat kisiklott és az árokba borult. A balesethez a hódmezővásárhelyi, a szentesi és a szegedi hivatásos, valamint a mindszenti önkéntes tűzoltókat riasztották.

Mentőhelikopter a helyszínen

A műszaki mentést a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. A helyszínre egy mentőhelikopter is kiérkezett.

Pótlóbuszok viszik az utasokat

A helyszínelés és a műszaki mentés miatt várhatóan szerda reggelig Szentes és Hódmezővásárhely között pótlóbuszok közlekednek.

Szerdáig nem járnak a vonatok

A helyszínelés befejezése után az oldalára borult motorkocsit vasúti daruval fogják a sínekre emelni, majd a sérült pálya helyreállítása következik. A munkálatok miatt ezen a szakaszon várhatóan szerda reggelig szünetel a vasúti forgalom.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a baleset

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/MÁVinform