Az Emődi Autópálya Alosztály munkatársai vonták intézkedés alá azt a férfit, aki egy Kiskunhalasról ellopott autóval közlekedett bódultan az autópályán.

Az Emődi Autópálya Alosztály munkatársai szolgálatellátásuk során 2020. július 21-én a déli órákban a Tevékenység-irányítási Központ munkatársának jelzése alapján intézkedés alá vontak egy személygépjárművet, és annak sofőrjét. A 18 éves borsodi férfi a rendőröknek a gépjárműről azt mondta, hogy azt tulajdonosától kölcsönkérte.

Az autó ellenőrzésekor azonban az egyenruhások megállapították, hogy annak lopás miatti körözését a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság pár nappal korábban elrendelte.

Tekintettel arra, hogy a sofőr az intézkedés során mindvégig zavartan viselkedett, a részére feltett kérdésekre összefüggéstelen válaszokat adott, illetve ő maga elismerte, hogy korábban több alkalommal kábítószert is fogyasztott, ezért a rendőrök előállították.

A gépjármű tulajdoni viszonyainak tisztázásán túl a férfival szemben járművezetés bódult állapotban vétség elkövetésének gyanúja miatt is büntetőeljárás indult – adta hírül a Police.

Kiemelt kép: Police