Elgázolt egy e-rollerest egy autó Budapesten, a Mogyoródi út és a Hungária körút sarkán. A nőt életveszélyes állapotban szállították kórházba. Teljes útzár mellett helyszínelnek.

Mercedes gázolt

A BudapestKörnyéke.hu információi szerint középkorú férfi haladt Mercedes gépkocsijával péntek délután a Hungária körút zuglói oldalán, a középső sávban az Árpád híd felé. A Mogyoródi úti jelzőlámpás csomópontban zöld jelzést kapott, de megállt, mert a Mogyoródi út felől egy megkülönböztető jelzést használó jármű érkezett.

Tilosra váltott a lámpa

Miután az elhagyta a kereszteződést, igyekezett ő is gyorsan tovább hajtani, de azt már nem észlelte, hogy a jelzőlámpa közben alighanem tilosra váltott, ezt a rendőrök majd a köztéri kamerák felvételeiből fogják kideríteni. Közben a gyalogosoknak vélhetően szabad lett a jelzőlámpa, mert elindultak, a Stefánia út felől pedig érkezett a gyalogátkelőn egy 25-30 év körüli nő egy rollert hajtva, azaz szabálytalanul.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem vette észre a rollerest

A Mercedes vezetője egy villanyoszlop takarása miatt nem vette észre a rollert, így autója bal elejével fékezés nélkül elütötte. A rolleres nő a motorháztetőre csapódott, majd a belső sávba zuhant, mivel nem viselt bukósisakot, súlyosan megsérült, eszméletét vesztette. A mentőszolgálat szakemberei hosszú ideig próbálták stabilizálni az állapotát, ehhez levágták a ruhadarabokat is róla, majd mintegy háromnegyed óra múltán, továbbra is eszméletlen állapotban szállították kórházba. A Mercedes vezetője nem sérült meg a balesetben. A Hungária körút Árpád híd felé tartó sávjait a mentés és a helyszínelés idejére lezárták, a forgalom az 1-es villamos pályáján haladhatott.

Sokkoló fotó a helyszínről:

Fotó: GK

A rolleres súlyosan megsérült

Fotó: GK

Teljes az útzár:

Fotó: GK

Rendőrök is a helyszínen:

Fotó: GK

Történt már hasonló tragédia

Amint azt a Kékvillogó is megírta a turistabusz és az elektromos rollerrel közlekedő távol-keleti férfi is párhuzamosan haladt egymással a Budapesten, Fehérvári úton. A busz sofőrje a kerékpársáv forgalmának ellenőrzését, ezáltal az elsőbbségadást elmulasztva, az egyik kereszteződésnél jobbra kanyarodott, a kerékpársávban egyenesen haladó rolleres pedig már nem tudott megállni, és a jármű alá csúszott. A férfi a helyszínen meghalt. Az eset még 2020 októberében történt.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Ügyészség

Nem vette észre a rollerest

Ugyanekkor érkezett a kereszteződéshez az autóbusz mögött haladva, elektromos rollerrel a sértett, akit a buszsofőr a külső visszapillantó tükörbe tekintve észlelhetett volna. A vádlott azonban a kerékpársáv forgalmának ellenőrzését elmulasztotta, csak a kanyarodási irányban lévő gyalogos-átkelőhelyre koncentrált, ezért a kanyarodás megkezdésekor az addigra már az autóbusz hátsó kereke vonalában haladó rollerest nem vette észre, részére az elsőbbségadást elmulasztotta.

Helyszíni felvétel:

Fotó: Ügyészség

A busz alá csúszott és meghalt

A sértettnek a baleset elhárításra nem volt lehetősége. A rollert jobbra döntve megpróbált arról leugrani, azonban a kanyarodó busz 12 km/h sebességgel a 16-17 km/h sebességgel közlekedő sértettnek ütközött, aki ennek hatására a busz alá csúszott. A baleset következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.

Felfüggesztett fogház

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség a 46 éves sofőrrel szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: GK