Vádat emelt az Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki több mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra. Az elkövető éveken át dolgozott az MTVA riportereként, de bevallotta, hogy ezzel a tevékenységgel négyszer annyit keresett, mint az állami médiában.

Lakóingatlanokat vett igénybe

A vádirat szerint a középkorú férfi 2021 évtől Budapesten és vidéki nagyvárosokban több lakóingatlant vett bérbe azért, hogy ott nőket dolgoztasson. A bérbeadókat a férfi esetenként női bűntársai segítségével megtévesztette, eltitkolva előlük a lakóingatlanokban folytatandó munkát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Széfek és kamerák

A lakások kibérlését követően a férfi azokat széffel és kamerával szerelte fel, bűntársa pedig internet előfizetést kötött, ugyanis a lányoknak a napi bérleti díjakat, az ingatlanokban elhelyezett, kizárólag a férfi által nyitható széfekbe kellett bedobniuk úgy, hogy közben élőképes videokapcsolatban voltak az első rendű vádlottal, vagy megbízottjával.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

37 millió forintra tett szert

A lakás napi bérleti díja függött annak elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12.000-15.000 forint napi bérleti díjat kellett azokért a lányoknak fizetniük. Illegális tevékenységével a vádlott 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert, melynek elvonását kéri az ügyészség.

Börtönbe küldenék

A férfit mindezeken felül még kábítószer birtoklás vétségével is vádolják. Vele szemben börtönbüntetés kiszabására tettek indítványt, míg női bűntársai felfüggesztett szabadságvesztésre és pénzbüntetésre számíthatnak.

Jól jövedelmező „mellékállás”

Körülbelül négyszer annyit keresett a lányoknak kiadott lakásokkal, mint az állami médiában – többek közt erről is beszélt az a férfi, aki néhány hónapja került a figyelem középpontjába. A férfi a 444.hu-nak adott interjút pétervásárai lakásában – azért itt, mert lakhelyelhagyási tilalom alatt állt. Mivel korábbi kollégáit nagyon „felvilágosultnak” tartja, ezért is szégyelli magát, amiért ilyen helyzetbe hozta őket. Azt nem tudja, végül miért nevezték meg őt az adásban.

Felhagyott volna vele

Állítása szerint egy éve lebegtette felmondását, mivel nem akarta ilyen helyzetbe hozni a műsort. Januárban döntött úgy, hogy marad állásában, mivel a másik „munkáját” már nem akarta folytatni. Noha a gyanúsítás szerint másfél éve kezdte, valójában korábban szállt be a „bizniszbe”.

Megnövekedett az érdeklődés

A férfi elmondása szerint teljesen véletlenül kezdődött a dolog. Egyik korábbi barátnője arról beszélt neki, hogy hatalmas igény van azokra a pár órára kiadható szobákra, ahol a párok együtt tudnak lenni. Eleinte ő is ezt csinálta. Egyszer csak észrevette, hogy több nő jelentkezik, s nem órákra, hanem napokra veszik ki.

Nem volt a főnökük

Neki pedig sokkal kényelmesebb volt ez, hiszen így nem kellett annyit telefonálni, takarítani, ágyneműt húzni. Azt hangoztatta, a tulajdonosok is tudtak arról, hogy mi folyik a lakásban, de nem volt belőle probléma. Tagadta, hogy lányokat futtatott volna, nem részesedett a bevételből, nem számoltatta el őket, nem volt a főnökük.

Nagy melót tettek bele a hatóságok, hogy lebuktassák

Kijelentette, a pénz jó része elment, de sokat lefoglaltak belőle. Egyúttal értetlenségét fejezte ki, hogy egy maximum három évi szabadságvesztéssel büntetendő cselekmény esetén – amit ő maga pitinek nevezett – komoly titkosszolgálati eszközöket vessenek be.

Más furcsaságokat is felfedezett

Kifejtette, van egy BM-rendelet és egy ORFK-utasítás, hogy sorozat-bűncselekményeknél ott folytassák le a nyomozást, ahol a legtöbb bűncselekmény történt. Ezért is furcsállja, hogy Nyíregyházán folyik a nyomozás, mivel több pesti címet vallott be, mint nyíregyházit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az elfogott riporter. Fotó: Médiaklikk