Gyászba borult a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium: az iskola egyik népszerű tanulója vesztette életét egy tragikus balesetben. Bálint a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium Diák Önkormányzatának elnöke, az intézmény lelke és mosolya volt, mindenki ismerte és szerette. A tanárok és a diákok megrendülten állnak a tragikus események előtt.

Meghalt a budaörsi diák

Amint arról beszámoltunk, meghalt a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium diákja. M. Bálintot szombat éjszaka érte halál, miután felmászott a budaörsi vasútállomás egyik mozdonyára. Itt lángra kapott a ruhája, a fiú pedig életét vesztette. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Érmet nyertek

A gimnázium diákönkormányzaténak elnöke vélhetően egy hajnalig tartó buliból indulhatott haza Kamaraerdőre. Az ünneplés oka egy hatalmas siker lehetett, ugyanis a fiú és csapattársai második helyezést értek el egy diákolimpián csoportos gimnasztikában.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hazafelé tartott

Miután Bálint elköszönt a barátaitól, úgy döntött, a budaörsi vonatállomáson keresztül levágja az utat. A mindig mosolygós és jókedvű fiú már majdnem a jól ismert csapáson járt, amikor az utolsó sínen meglátott egy zöld villanymozdonyt, és hirtelen elhatározásból úgy döntött, felmászik rá. A fiú az életével fizetett tettéért, ugyanis a villanymozdony tetején halálos áramütést szenvedett el.

Egyedül mászott fel

„Úgy tudom, egyedül mászott fel a mozdonyra, ahonnan még fényképet is küldött az osztálytársainak” – mondta a gimnázium egyik dolgozója a Borsnak.

Videófelvételt is készített

A diákok azt mondták, hogy Bálint egy videófelvételt is készíthetett a mozdony tetején, ám szerencsére sem a kép, sem a lehetséges felvétel nem került a diákok birtokába, hiszen így is nehéz lesz feldolgozniuk a tragikus eseményt.

Magához rántotta a magasfeszültség

A budaörsi vasútállomáson kedden is ott állt a zöld mozdony az utolsó sínen. Az állomáson dolgozó férfiak szerint nem valószínű, hogy a fiatalember képet vagy felvételt küldött a mozdony tetejéről, hisz vélhetően már a mászás során magához ránthatta a magasfeszültség, így valószínűleg azonnal szörnyethalt. 

Mindenki sírt

Hétfő este gyertyagyújtással emlékeztek M. Bálintra a gimnázium tanulói és tanárai. Az egész iskolát sokkolta ez az értelmetlen tragédia. „A hétfői nap nagyon nehéz volt. Egész nap síri csend volt az épületben, és akármerre néztem, mindenki sírt” – mondta az iskola egyik dolgozója.

Okos fiú volt

„Bálint rendkívül okos és csupa szív fiú volt. A mosolya és a nevetése ma is bennem él. Okos volt és nyílt. Mindenki nagyon sokat várt tőle” – ezt már az iskola egyik diákja mondta a Borsnak. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Életeszélyes a felsővezeték

„A villamos felsővezetéknek már a megközelítése is életveszélyes, 2 méteres távolságon belül akár halálos áramütést is okozhat. A felsővezeték, illetve a felsővezeték-hálózat más részeinek (oszlopok, kapcsolók) érintése életveszélyes. Az ilyen elektromos berendezéseken, velük összefüggő szerkezeteken, teherkocsikon nemzetközi jelölések is láthatóak a magyar feliraton kívül: az elektromos nagyfeszültségre utaló villám, és a „25 kV” feszültségi érték egyértelmű feltüntetése. A vasúti közlekedés során az utasok kizárólag az utasforgalom részére kijelölt területeken tartózkodhatnak, amelyeket például a vonatjegy megvásárlásához, a várakozáshoz, a vonatra szálláshoz vagy az utazáshoz használhatnak” – figyelmeztetett korábban a MÁV.

Kiemelt kép: megemlékezés a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium előtt – Forrás: Facebook