Szabó Bálint egyszer azt is állította, hogy elrabolták, majd meztelenül, egy égő szalmabálán tért magához, ő pedig a cipőfűzőjén egy villanyoszlophoz volt kikötve. Ez sem volt igaz.

Beállt a villamossínekre

Az eset még két éve, március 18-án történt. Ekkor a férfi Szeged egyik forgalmas kereszteződésében gépjárművével megállva akadályozta a villamosközlekedést, mely miatt vele szemben. Emiatt a rendőrök intézkedtek vele szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Agresszív rendőr

Másnap a férfi megjelent a Szegedi Rendőrkapitányságon, ahol szóban, valamint a Legfőbb Ügyészségen, írásban is feljelentést tett. Ezekben előadta, hogy őt a vele szemben intézkedő rendőr a térdhajlatánál megrúgta, valamint a rendőrautóból kilógó lábára annak ajtaját többször is rácsukta, illetve az intézkedés során becsületsértő kifejezésekkel illette.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kiderült, hogy semmi sem igaz

Ezt követően nyomozás indult, állításait a törvényi figyelmeztetések ismeretében, többször, tanúként is fenntartotta. Az ebben a büntetőeljárásban beszerzett bizonyítékok alapján – mivel azok minden kétséget kizáróan cáfolták a feljelentésben előadottakat – megszüntették a nyomozást.

Hamisan vádolta meg a rendőrt

Szabó Bálint a feljelentése alapján elrendelt büntetőeljárást folytató hatóság előtt, hamisan vádolta meg a vele szemben korábban intézkedő rendőrjárőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, becsületsértés, valamint hivatali visszaélés bűncselekmények elkövetésével.

Politikai kalandor

Éppen ezért a képviselőt hamis vád bűntettének elkövetésével vádolja, bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni – olvasható a vádhatóság tájékoztatásában. A politikus lassan már több évtizede különféle botrányairól híres. Jelenleg hivatalos személy elleni erőszakkal és közúti veszélyeztetéssel gyanúsítják, de korábban vádat emeltek ellene hatóság félrevezetése miatt is. A vádirat szerint a férfi 2021. február 15-én este 7 óra körül Makó külterületén integetve segítséget kért az arra haladó rendőröktől.

Mesébe illő történet

Nekik valótlanul azt állította, hogy két ismeretlen férfi utasítására Újszegedről a tápéi gázmezőkig kellett gyalogolnia, majd a fejére maszkot húztak, és egy garázsban ébredt. Bejelentése szerint onnan az ismeretlenek utasítására tovább kellett gyalogolnia a Maros töltésen, majd az autópálya közelében kezeit megkötözték, és mellette két szalmabálát meggyújtottak, mielőtt magára hagyták.

Gazdatüntetés gazdák nélkül

A finoman szólva is kalandos életű, legutóbb a DK-ban feltűnő politikus tavaly nyáron keltett utoljára nagyobb feltűnést. Augusztus huszadikára nagyszabású gazdatüntetést szervezett a Hősök terére, azonban egy gazda sem volt jelen, az esemény pedig érdektelenségbe fulladt.

Letartóztatták

A legutóbbi hír vele kapcsolatosan pedig az volt, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság elrendelte letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) szeretett volna végrehajtani, azonban a bíróság ezt elutasította, mert korábbi szakértői vélemény alapján ez nem indokolt.

Megbénította a villamosközlekedést

Vissza a villamosos sztorira: már emiatt is vádat emeltek ellene, ugyanis a helyi politikus az akciójával több villamosvonal összesen 19 járművének 64 menetét blokkolta, és a nyári szüneti menetrend ellenére is több, mint 3500 utas közlekedését akadályozta meg mintegy 108 percen át. A forgalmi akadály miatt csak az érintett útkereszteződés négy ágán 11 villamos várakozott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez pedig a villamosos akció, amely miatt már immáron készeresen is vádat emeltek ellene

(Kiemelt kép: MTI/Kelemen Zoltán Gergely.)