Az előszoba az első helyiség, amivel a látogatóink először szembesülnek, így egyáltalán nem mindegy, milyen benyomást tesz rájuk, milyen hangulatot áraszt, mit mutat a háziakról. 

Sok lakásban kis hangsúlyt kap ez a rendszerint pici és sötét helyiség, kialakításával nem igazán foglalkozunk, mert úgy gondoljuk, mérete alapján kevésbé látványos, szembeötlő. Azonban ha azt nézzük, ez az első találkozási pont, akkor rájöhetünk, nagyon is nagy jelentősége van annak, hogyan néz ki.

Az új építésű családi házakban ma már rendszerint hangsúlyosabb szerepet kap, mint a vendégek fogadására szolgáló helyiség. Ehhez kínál a Dublino Home modern előszobai berendezéseket, konzolasztalokat és fogasokat kis és nagy lakásokba. Ahhoz adunk most ötleteket, hogyan tehető barátságossá és praktikussá, tarts velünk!

Az előszobánk megmutatja, kik vagyunk

Az otthonunk sokat elárul rólunk, és amikor először járunk másoknál, már mielőtt belépnék, rengeteg benyomás ér minket, és sokat mutat az ott lakók ízléséről, de különösen így van ez, amikor belépünk az előszobába. De ez a helyiség az ott lakók számára is fontos, ugyanis itt kell helyet biztosítani a cipők, kabátok és más holmik tárolására, a kulcsok, táskák lerakására. Már itt érezhetjük, hogy jó hazaérni. Ezáltal az előszoba nemcsak praktikus, hanem dekoratív megjelenésű kell legyen. 

Ahány otthon, annyiféle méret, kialakítás és elrendezés, amely tükrözi az egész otthon stílusát. Az adottságokkal általában nem tudunk mit kezdeni, de a berendezés, a világítás és dekorációk révén javíthatunk rajta. 

Legyen funkcionális és esztétikus!

Nyomasztó olyan lakásba belépni, ahol sötétség és rendetlenség fogadja a látogatót, így ha alapterületre és a természetes megvilágítás szempontjából nem is a legelőnyösebb az előszobánk, törekedni kell a minél vonzóbb kialakításra. Ehhez hozzájárulhatnak a bútorok, a lámpák, a dekorációk, az alkalmazott színek. És persze a praktikumot sem lehet kihagyni belőle, ugyanis főként kis lakások esetében gondoskodni kell a megfelelő tárolóhelyek kialakításáról is. 

Akkor sem kell kétségbeesni, ha kicsi, sötét, ablaktalan helyiségről van szó, tükrökkel és hangulatos világítással barátságossá, optikailag tágasabbá tehetjük. De ezekre azért is szükség van, mert távozás előtt ez az utolsó lehetőségünk, hogy ellenőrizzük a megjelenésünket. 

Hogyan rendezzük be?

Vannak, akiknél az előszoba csupán egy praktikus helyiség, míg mások igazán sokat adnak a megjelenésére, és a falakat is díszítik, festményeket helyeznek el rajta, fényképekkel teszik személyessé. A világításnak is nagy szerep jut benne.

Praktikus és esztétikus berendezés lehet egy jól megválasztott konzolasztal, amelyre nemcsak a kulcsokat, mobilokat pakolhatjuk le, amikor hazaérünk, hanem elhelyezhetünk rajta virágokat, stílusos dísztárgyakat. És persze helyet kell kapjon benne tükör, fogas vagy szekrény a kabátok tárolására, valamint cipőtartó, de vigyázzunk arra, hogy ne zsúfoljuk tele!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a dublinohome.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.