A budapesti rendőrök fél óra alatt elfogták azt a férfit, aki egy kutyát bántalmazott a Józsefvárosban.

Blahán történt

December 8-án 20 óra körül a Blaha Lujza téri aluljáróban egy férfi ököllel ütlegelt egy kutyát. A rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Visszanézték

A rendőrök a térfigyelő kamerákat visszanézték; a felvételeken egyértelműen látszott, ahogyan a férfi a kutya nyakára térdelt, és többször fejen ütötte, majd a nyakán lévő sállal húzta a földön.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kié? Nem tudom!

A férfi a rendőröknek nem tudta megmondani, hogyan került hozzá az állat, ezért az Állatmentő Ligát értesítették, akik egy chipolvasóval megtudták, hogy a rottweiler fajtájú kutyát Alinak hívják.

Állatkínzás

A 46 éves K. Zsoltot a járőrök elfogták, majd garázdaság vétsége és állatkínzás vétsége miatt hallgatták ki.

Keresik a gazdáját

Alit az Állatmentő Liga munkatársai megnyugtatták, telephelyükre vitték, hogy állatorvos vizsgálja meg, majd eredeti gazdájának adják vissza.​

Szegény kutyus

A rendőrség felvétele

A napokban szigorították a törvényt

A jövőben szigorúbban lehet fellépni többek között a különös visszaesőkkel, a haszonszerzési céllal működtetett szaporítótelepekkel, illetve azokkal szemben, akiket korábban már az állatok tartásával összefüggő tevékenységtől eltiltottak.

Nagy nyilvánosság előtt

Bővült az állatkínzás minősített eseteinek köre a nagy nyilvánosság előtti elkövetéssel, az állattartástól való eltiltás alatti állatkínzással, valamint állatkínzás elkövetésével tiltott állatviadal szervezését vagy állatkínzást követő két éven belül.

Ezentúl már a méreg vagy csalétek kihelyezésének előkészülete is büntetendő

Magasabb büntetési tétel, egytől öt évig terjedő szabadságvesztés szabható ki a méreg alkalmazásával vagy az élet kioltására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozó, illetve a különös visszaesőként történő állatkínzás elkövetéskor.

Nem kell elpusztítani az állatot

Az állatviadalok szervezői mellett mostantól a résztvevőket is büntetik, vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel. Rögzítették: állat esetében az elkobzás végrehajtásának általános lépéseit – különösen a megsemmisítést – nem kell elvégezni.

Jövőre lép életbe 

A törvény legtöbb rendelkezése január 1-jén lép hatályba.